Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. május 28., szerda

A VESZEKEDÉS A GYERMEKKORI BOLDOGTALANSÁG FŐ OKA

A veszekedés a gyerekkori boldogtalanság fő oka


A boldog gyermekkort leginkább az teszi tönkre, ha a családban állandóak a veszekedések – állapította meg egy brit felmérés, amelyből az is kiderült, hogy a gyerekeknek ennél még az is jobb, ha csak egyedülálló szülő neveli őket.

A brit gyermekvédő szervezet, a Children's Society hétezer, 10-15 éves bevonásával vizsgálta a gyermekek boldogságról és boldogtalanságról való tapasztalatait. Saját boldogságukat értékelve a gyerekek 7 százaléka állította, hogy „határozottan” boldogtalan, ami a 1,8 milliós gyerekseregre kivetítve, összesen 140 ezer nagyon boldogtalan fiatalt jelent ebben a korosztályban – írja a BBC hírportálja.

A tanulmányból kiderül, hogy a boldog és összetartó család nagyon fontos tényezője a gyerekeknél a boldogság érzetének, a veszekedéstől hangos családi közeg pedig boldogtalanná teszi őket.
 Ugyanakkor a családi szerkezet, például ha csak egy szülő neveli őket, csak enyhén befolyásolja a gyerekek érzelmeit, és mindössze két százalékuk számára jelent kellemetlenséget.
A szülők különválása, illetve a gyerekek és a szülők együttélésében bekövetkezett változások már komolyan befolyásolják a boldogságukat, lecsökkentve azt az átlagos 7,7-ről, 6,8-ra.
A gyerekek sokszor aggódnak a külsejük miatt is. A lányok kétszer többször, mint a fiúk, sőt, utóbbiak összességében boldogabbnak mondhatók.
A gyerekek arról is beszámoltak, hogy a kamaszkorban még jobban ellepi őket a boldogtalanság érzése, amelynek éppúgy oka lehet az, hogy hol laknak, mint az, hogy hova járnak iskolába.
„Ez a kutatás arra emlékeztet bennünket, hogy szülőként milyen nagy befolyásunk van gyermekeink jólétére, és milyen fontos meghallgatnunk mindazt, amit mondanak nekünk”



#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése