Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. augusztus 6., hétfő

Hogyan növelheti a gyermeked mentességét?


Hogyan növelheti a gyermeked mentességét?

Ma megfontoljuk, miként lehet feloldani a gyermekkel szembeni mentelmi jogot. Ebben a cikkben megtudjuk, hogy szükséges-e a vitaminok mentességre való bevonása, valamint arról, hogy milyen gyógyszerek és tabletták fognak megfelelni a gyermekeidnek. Folk jogorvoslatról is beszélünk, amelyet nem szabad elfelejteni, annak ellenére, hogy a gyógyszertárakban számos innovatív gyógyszer létezik.
  •  
Mi az immunitás?

Hagyományosan elkezdjük tanulmányozni, mi a gyermek immunitása.
– это способность организма защищаться от разнообразных инфекций. Az immunitás a szervezet azon képessége, hogy megvédje magát a különböző fertőzésektől. Az immunitás képződése különböző baktériumok, mikrobák és enzimek érintkezésének köszönhető.
A gyermekeknél az immunitásnak számos jellemzője és hátránya van, ami miatt az éretlen szervezet hajlamosabb a különböző betegségekre és fertőzésekre.
A gyermek immunitásának növelése az immunhiány esetén szükséges, ami az alultápláltság, a különböző stresszes helyzetek, a krónikus betegségek stb. Ebben az esetben időben be kell azonosítani a rossz immunitás megjelenésének okát, és el kell kezdeni az immunitás ingerlését a kiegyensúlyozott táplálkozással. A gyermeknek multivitaminos és stimuláns gyógyszereket is kell adni.
A gyermekek immunitásának jellemzői


A kisgyermekeknek saját immunitásuk van, amelyeket figyelembe kell venni a baba kezelésénél.
Meg kell jegyezni azonnal, hogy kétféle immunitás létezik:
  1. Különös.
    Ez egy egyedülálló testvédelem, amely a védőoltások vagy az előző betegségek után jelentkezik. Ez a fajta immunitás csak egyetlen betegségtől véd, és nem képes megvédeni a testet mint egészet.
  2. A nem-specifikus.
    Az ilyen típusú immunitás, a fentiektől eltérően, minden személy számára univerzális, és számos nem-specifikus fertőzés ellen védelmet nyújt. Pontosabban azért, mert a gyermek immunrendszere nem teljesen alakul ki, sokkal érzékenyebb a fertőzésekre.
Érdemes megemlíteni, hogy az újszülöttek 6 hónapig tartó immunitásának elősegítése erősíti a G (IgG) immunglobulinokat. Ezek az elemek bejutnak az anyatejbe tartozó gyermek testébe.
A tudományos kutatásokból kiderül, hogy a tej mellett a gyermekek antitesteket kapnak az anya által átadott fertőzésekért. Egyszerűen fogalmazva, az anya immunitása átadódik a gyermeknek.
De miután 6 hónapig az immunglobulin adatok alacsonyak, és a gyermek válik célpontja a betegségeknek. Miután a szükséges mennyiségben kifejlesztették saját immunglobulinjaikat, a gyermekszervezet körülbelül 6-7 évvel kezdődik.
Így a nemspecifikus immunitás fontosabb, és először is meg kell erősíteni, ellentétben a specifikus, amely pontosan hat. Végtére is, a valószínűsége, hogy elkapja a rubeola, az influenza, a torokfájás és más, nagyobb valószínűséggel, mint például a tetanusz vagy a hülyeső köhögés.
FONTOS! A vakcinázás szerepet játszik a gyermek immunitásában, de gyenge, nem specifikus immunitás jelenlétében a specifikus is gyengül.
A gyermek immunitásának és eredetének ereje

A gyermekek immunitása számos tényező alapján alakul ki, ugyanakkor emlékeztetni kell arra, hogy kétfajta immunitás létezik, amelyről a fentiekben említettük: specifikus és nem specifikus.
A vakcinázás sok gyermek számára hatékony immunitást kölcsönöz a különféle súlyos betegségeknek, így a gyermeknek különleges immunitása van. Ugyanakkor nem kell azt remélni, hogy az oltások megmentik gyermeke torokfájástól vagy influenzától.
Hasonló nem-specifikus immunitási helyzet, az ereje nem fogja megmenteni a gyermeket olyan betegségekkel szemben, mint a pertussis vagy a diftéria, de van egy fontos pont: a szervezet ellenállni fog.
A következő tényezők befolyásolják a nem-specifikus típusú testellenállás állapotát:
  1. Teljesítmény .
    Egy fiatal szervezetnek meg kell kapnia minden szükséges vitamint a mentességért, az anyagokért és a növekedéshez és fejlődéshez szükséges elemekért.
  2. A környezet .
    Fontos szempont a pszichológiai és érzelmi környezet. Ebben az esetben, minél kényelmesebb a gyermek, annál jobb életmódja és kényelme, annál erősebb immunitás.
  3. Belső szervek .
    Ha a gyermeknek a belső szervekkel kapcsolatos problémái vannak, akkor az immunrendszer működése kevésbé lesz hatékony.
Dr. Komarovszkij: Hogyan lehet feloldani a gyermekkel szembeni mentelmi jogot?
A fentiek megerősítése mellett úgy döntöttek, hogy a gyermekkori betegségekkel foglalkozó ismert és elismert szakértő támogatását - Dr. Komarovsky E.O. Kérdésünkre, hogy miként lehet feloldani a gyermekkel szembeni mentelmi jogot, a következő választ kaptuk:
"A kérelem egy javaslatot bocsát ki, és ma minden gyógyszertárban megtalálható minden" immunitásjavító "200-300 kereskedelmi neve minden ízlésnek.
Megjegyzem, hogy az "immunitásnövelők" csak mérsékelt mértékben javítják az anya és az apának kizárólag szellemi állapotát, és nagymértékben javítják e kábítószerek gyártói jólétét.
A gyermekek immunitását nem javítja a kábítószer. A gyermekek immunitásának javítása a fizikai erőfeszítés, a megfelelő táplálkozás (először is, a zsíros evés megszüntetése), a lehető legmagasabb szabadidő, a betegekkel való érintkezés lehető legnagyobb korlátozása és a gyógyszerek használata. "
Így a gyerekek aktív játékokat használjanak, gyakrabban vezetik őket az erdőben való sétálásra, táplálják a helyes és egészséges táplálékot.
Hogyan lehet meghatározni az immunitás működését?

Fontos megjegyezni, hogy a gyógyszer, a tabletták, a különböző stimuláló szerek csak immunhiányos állapotban adhatók meg.
A gyenge immunitás fő jelei:
  1. Gyakran beteg gyermek. Az ilyen gyermeknek évente több mint 6 alkalommal kell megfázni.
  2. Különböző szövődmények kialakulása a megfázás hátterében.
  3. Hosszú távú betegségek. Ez az, amikor a betegség hosszabb ideig tart, mint a megállapított arány.
Fontos! Ha ezeket a tüneteket észleli a gyermeke, akkor fontos, hogy mutassa meg az immunológusnak. Végtére is, az immunrendszer megfelelő működésének valódi értékelése meglehetősen nehéz feladat. A modern orvosok az immunstimuláló szerek alkalmazását javasolják, miután az immunhiányt laboratóriumi vizsgálatokkal igazolták.
Az orvosok azt javasolják, hogy minden gyermek vegyen multivitamin készítményeket, türelmezze, és tegyen meg egyéb szükséges megelőző intézkedéseket az immunitás támogatására.
Az Echinacea segít antibiotikumok antibiotikumokkal szembeni immunitásának visszaállításában

Folk jogorvoslatok az antibiotikumok szedése után az immunitás fenntartására és helyreállítására szolgálnak.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése