Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. augusztus 14., kedd

Mit tehetnék egy elkényeztetett, telhetetlen 3.5 éves gyerekkel?

Mit tehetnék egy elkényeztetett, telhetetlen 3.5 éves gyerekkel?

3.5 éves fiam el lett kényeztetve... Nem mi, a nagyszülők kényeztették el nagyon durván... Eddig nem bukott ki a dolog csak most mikuláskor.
Nyár óta az a téma anyuéknál, hogy mit hozzon a jézuska és a mikulás, a gyerek meg persze sorolja, durva elvárásai vannak, és amikor megkapta tőlünk a mikulás ajándékot (pici traktor pótkocsival-kedvenc, csokik, könyv) közölte, hogy ő nem ezt kérte, ő nagy traktort kért és bálaszállítót és ez nem ajándék... tesómék csoki csomagjára azt mondta, hogy nem kell, ő ezeket nem eszi meg, dédi csokicsomagjára pedig azt mondta hogy ebben nincs játék, nem kell.
Lecseszhettek, hogy én miért hagytam hogy idáig jussunk, de felesleges, magamban őrlődöm már rendesen, kegyetlen rosszul esik, mi nem ilyennek neveltük. Én és a férjem is kisgyerekként szegény családban éltünk, anyuék mindig is próbáltak erejükön túl teljesíteni ünnepekkor de soha nem voltunk elhalmozva minden sz.arral. Mi jobban élünk de nem halmozzuk el a gyerekeket ajándék hegyekkel, soron kívül ritkán kapnak ajándékot, igaz, szülinapra-névnapra-karácsonyra mindig igyekszünk tényleg jókat venni.
Szigorúan fogjuk mindkét gyerekünket, neveljük őket, mit illik, hogy illik, köszönjön meg mindent, mindennek örülni kell stb... A nagyszülők is nevelik, de ők tehetősebbek, sok a soron kívüli ajándék, mama és papa mindent elintéz, beígér, teljesít, állandóan babusgatva vannak, minden szavukra ugranak a nagyszülők. Eddig a pontig nem zavart, úgy gondoltam, hogy amíg ebből itthon vagy idegen helyen nincs gond addig nem szólok, de tessék, itt az eredménye!
Most mit csináljak? Elbeszélgettem a fiammal, le is szidtam, meg próbáltam jól átbeszélni vele a témát, hogy sok kisgyereknek csoki sem jut, mindennek örülni kell, a picinek is, a nagynak is, mindig megköszönjük mert úgy illik, ha így viselkedsz megbántod a másikat stb... ezt már tegnap átrágtuk (amikor mi adtuk a mikulás ajándékot), ma mégis csúnyán viselkedett rokonoknál...
Tanácstalan vagyok, szeretném visszaváltoztatni, annyira bánt, hogy ilyen lett, mert ő egyébként egy kedves, jófej, tisztelet tudó gyerek, nem is neveletlen...
Beszélni fogok anyuékkal, vegyenek vissza kicsit, de a fiammal mit kezdjek?
Segítsetek kérlek!
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése