Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. szeptember 20., kedd

A GYERMEK HELYTELEN VISELKEDÉSE

A gyermek helytelen viselkedése

Kisgyerekek

A gyerekek mindig csínyt követnek el. Segíts neki megérteni, miért nem jó dolog másokat zavarni a rosszalkodásaikkal. Olvass tovább és tudj meg még többet erről.


Abban az esetben, ha a gyermek magatartása helytelen, követheted a következő lépések egyikét, hogy kijavítsd őt:

1. Figyeld meg! Ahhoz, hogy megértsd a gyermek bizonyos viselkedését, meg kell őt figyelned. Unatkozik, fáradt, vagy csak figyelemre van szüksége? Ne felejtsd el, hogy a gyermek legtöbbször nem tudja tettei következményeit, és hogy a nagyon kicsik nem képesek megérteni másokat.

2. Kérdezz! Amint a gyermeked képes beszélni, megkérdezheted: Mi történt? Miért csinálod ezt? Ez segíteni fog a gyermeknek fejleszteni értékes önelemző- és önkifejezőképességét.

3. Cselekedj! Amint megtudod a gyermek helytelen viselkedésének okát, megteheted a megfelelő lépéseket. Például:
• Magyarázd el a gyermeknek, milyen hatással van másokra a viselkedése, hogyan érzed magad miatta, és miért nem jó dolog megharagítania téged vagy másokat - ez segít a gyermeket tiszteletre tanítani irántad és mások iránt.
• Ha a gyermek túl kicsi, és nem értheti meg, kérdezd meg világosan, hogy érezné magát ő, ha te viselkednél ugyanígy vele. Ez segít neki az empátia kifejlesztésében.

4. Az utolsó megoldás a jutalmazás. Sajnos, néhány viselkedési formát nem könnyű korrigálni, mivel az a gyermek személyiségének kinyilvánítása. Emellett a saját türelmed hiánya tesz idegessé egy olyan magatartással szemben, amely természeténél fogva kelletlen.

Nem tehetsz mást, mint hogy megpróbálsz egy változást ösztönözni azzal, hogy megjutalmazod gyermeked helyes magaviseletét. Ezt megteheted játékokkal, élelmiszerrel, figyelemmel, vagy szereteted kimutatásával, akárhányszor alternatívája van a helytelen viselkedésének.

A jutalmazás arra fogja őt ösztönözni
, hogy a gyermek pozitív magaviseletét sűrűbben kinyilvánítsa.

http://www.csaladivilag.hu#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése