Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. szeptember 27., kedd

A KÓROS IZÜLETI LAZASÁG-MARFAN SZINDRÓMA


A KÓROS IZÜLETI LAZASÁGOK KÖZÉ SOROLJÁK EZT AZ ALKAKATI RENDELLENESSÉGET AMI ÖRÖKLETES ÉS IGEN FELTÜNŐ TESTFELÉPITŐ ELVÁLTOZÁSOKKAL JÁR.JELLEMZŐI-AZ ASTHÉNIÁS/SOVÁNY/ALKATU GYERMEKEK.A NÖVEKEDÉS HOSSZURA NYULT ,CSONTJAIK HOSSZUAK,VÉKONYAK.JELLEGZETESEK A VÉKONY IGEN HOSSZÚ KÉZ ÉS LÁBUJJAK-A VÉGTAGOK ÉS FŐKÉNT AZ UJJAKON ÉSZLELHETŐ JELENSÉG HOGY AZOK OLYAN MÉRTÉKBEN HÁTRAHALITHATÓAK HOGY A KÉZHÁTRA FEKTETHETŐK .A TÖLCSÉRMELL ÉS A GERINCOSZLOP RENDELLENESSÉGEI MEGSZOKOTTAN KISÉRIK A KÓRKÉPET.A FŐVERŐÉR/AZ AORTA/ELVÁLTOZÁSAI IS RENDSZERESEN JELEN VANNAK.
PÁLYAFUTÁSOM ALATT TÖBB ESETBEN TALÁLKOZTAM EZZEL AZ ÖRÖKLETES MEGBETEGEDÉSSAL,ÉS EZEKET AZ ESETEKET LE IS KÖZÖLTEM SZAKFOLYÓIRATOKBAN.
AZ AMERIKAI ORVOSI HETILAPBAN LÁTTAM AEGY KÉPET -PAGANINI-RŐL AMINT HEGEDÜJÉVEL ÁLL A SZINEN,ENYHÉN MEGHAJOLVA DE OLYAN HOSSZU KEZEKKEL HOGY A KÉZFEJE A TÉRDÉIG ÉRT.ÁLLITÓLAG AZ UTÓLÉRHETETLEN VITUOZITÁSA IS A KEZE UJJAINAK NAGYFOKU LAZASÁGÁNAK IS KÖSZÖNHETŐ. HISZEN PAGANINI -MARFAN SZINDRÓMÁBAN SZENVEDETT. #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése