Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. szeptember 5., hétfő

-NÉPSZERÜ GYERMEKBARÁT KUTYÁK-


Népszerű gyerekbarát kutyák-milyen fajt válasszunk??

Szülők

Minden gyermek életében elérkezik az a pillanat, amikor szeretne egy kutyát. Amennyiben a körülmények lehetővé teszik, általában hamar megszületik a döntés és egy új, négylábú taggal bővül a család. Az eb kiválasztásakor azonban számos tényezőt érdemes figyelembe venni, hogy valóban ideális társa lehessen gyermekednek.

A kisgyerekes családok számára fejtörést okozhat a megfelelő kutya kiválasztása, hiszen egyes fajták nem ajánlottak egy bizonyos életkor alatt. Azonban mielőtt átmenetileg vagy végleg lemondanál a négylábú családtag befogadásáról, tudnod kell, hogy léteznek kimondottan gyerekek mellé illő kutyák is.

Az alábbiakban bemutatunk néhány közkedvelt család- és gyerekbarát ebet, hogy könnyebb legyen a választás.

Jegyezd meg, hogy a kutyáknak a fajtára jellemző tulajdonságok mellett megvannak a saját személyiségjegyei is, ezért soha ne hagyd felügyelet nélkül játszani vele kisebb gyermekedet!

Népszerű gyerekbarát kutyák

West highland white terrier

Ez a kicsi, fehér terrier nagyon játékos és szeretetteljes, de sok mozgásra van szüksége ahhoz, hogy boldog legyen. A westie jó házőrző és nagyon odaadó kutya, ám bundája, rendszeres fésülést igényel. Kitűnő kutya lehet nagyobb gyerekek számára. Nem igazán tűri a kisebbek véletlenszerű, ámde helytelen bánásmódjait, éppen ezért nem ajánlott tíz éven aluli gyermekek mellé.

Boston terrier

A boston egy kicsi fekete-fehér terrier, mely könnyedén megnevetteti a körülötte lévőket. Rövid ideig tartó tevékenységek után szívesen odafészkel az ágyad mellé, miközben könyvet olvasol. Szófogadó és lojális, valamint jó házőrző és jó családtag is.

Labrador retriever

A labrador népszerű választás az aktív családok, de különösen a vízi sportokat kedvelők körében. Végtelen energiával rendelkezik és nagyon védelmező a kicsikkel szemben. Eredetileg madárvadászatra szánták, de végül a család lojális tagjává vált. Gyermekeid biztosan imádni fogják, hiszen a labrador szereti a társaságot és sohasem agresszív.

Újfundlandi

Ez a szelíd óriás ijesztőnek tűnhet, de ideális plüssmaci lehet a gyermekek számára. Méretei miatt a kisgyermekes családok gyakran inkább elodázzák a kutyavásárlást, de az újfundland igazán boldoggá teheti a vízközelben élőket.

Shih tzu

A királyi család kíséretére tenyésztették ki, és mai napig imádja a luxus körülményeket. Nem szeret bepiszkolódni, azonban a gyerekek közelében ez gyakran előfordulhat. Szereti emberekkel tölteni az idejét még akkor is, ha ehhez partiruhába kell öltöznie. Kedvelt kutyafajta, tartása tökéletesen beleillik mind a kisgyermekes családok, mind az idősebb korosztályhoz tartozó gazdik életébe.

Boxer

A boxer első ránézésre megfélemlítőnek tűnhet, de valójában édes és barátságos kutya. Természeténél fogva jó házőrző, inkább tölti az idejét emberek között, mintsem más kutyákkal. A csendes és zajos családoknál is egyaránt jól érzi magát.


Ír szetter

Ezt a elegáns, vöröses kutyát eredetileg vadászatra szánták, de hamar kiderült róla, hogy könnyen barátkozó társas lény. Mindenki nagyon szereti, cserébe pedig mindig boldoggá teszi az őt körülvevőket. Tökéletes választás olyan családok számára, akik aktív életmódot folytatnak és szeretnek sokat kirándulni a szabadban.

Schnauzer

A schnauzer egy igazi családi kutya. Szeret megfelelni és biztonságot nyújtani a család számára, azonban rendszeres fésülést és mindennapos edzést igényel. Kellemesen érzi magát emberek társaságában, ráadásul három különböző méretben létezik, ezért szinte bármilyen igényt kielégít.


Uszkár

Az uszkár egy intelligens és barátságos kutya, aki szereti az emberek társaságát. Imád szaladgálni és játszani. Az uszkárok szintén több méretben létzenek, okos és nem ugatós kutyafajták.

K0SZÖNJÜK A KUTYÁS BÁCSINAK A JÓ TANÁCSOKAT !!!

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése