Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. március 18., kedd

CELLULITISZ

CELLULITISZ


A cellulitisz vagy narancsbőr nem okoz ugyan egészségügyi panaszokat, mégis nagyon terhes lehet az érintett nők számára.





Mitől alakul ki a cellulitisz?


Nap, mint nap hihetetlen mennyiségű savas melléktermékkel kell szervezetünknek megküzdenie. Egy részétől a kiválasztó szerveken keresztül megszabadul, a felesleget pedig lepakolja a kötőszöveti állományban és különböző szervekben.


A női szervezet arra állt be, hogy a havi vérzés folyamán természetes úton válassza ki a felgyülemlő savakat. A köztes időben, a vérben, a nyirokban, a szövetfolyadékban és méhlepényben raktározza el ezeket a savakat, amíg a mennyiségük meg nem halad egy bizonyos mértéket.


Ha megtelnek ezek a tárolók a savas mérgek semlegesítéséhez ásványi anyagokra van szüksége, ha a táplálékaink nem tartalmazzák ezeket a tápanyagokat, akkor a szervezettől (pl. csontokból)kell kivonnia. Ezek a semlegesített méreganyagok elraktározódnak a csípőn, combon, felkaron, ahonnan bármikor újra fel lehet oldani és ki lehet választani őket. Az ily módon elsalakosodott szövetek okozta látható végeredmény a közismert cellulitisz.


A cellulitisz csak akkor alakul ki, ha már megteltek a vérben, a nyirokban és a szövetfolyadékban lévő átmeneti "parkolók". Elősegíti a narancsbőr kialakulását, az hogy kevés tiszta vizet fogyasztunk, így túl kicsi a testünkben lévő folyadékmennyiség.


A férfiaknál is kialakul a cellulitisz?


Mivel a férfiak nem ismerik a havi vérzést, a férfi szervezete nem "parkolja" le a felgyülemlő savakat, hanem az anyagcsere útján azonnal feldolgozza, hogy azután kiválaszthassa őket.


Ehhez ásványi anyagok kellenek, amelyek vagy a táplálékból, vagy a test raktáraiból, nagyon sok férfinél a fejbőrből származnak. Ezért hullik ki korán a hajuk, ami mindig erős savterhelésre utal.


Miután a nők természetes úton, a havi vérzés során méregtelenítenek, ezért a termékeny időszakban ritkán fordul elő náluk kopaszodás.


A sport segít a cellulitisz leküzdésében?


A sportolás közben zsírégetés lép fel a szervezetünkben. A zsírszövetünk az egyik fő raktározója a savaknak és zsírégetés közben egy önvédelmi mechanizmus indul be, miszerint a szervezet ragaszkodik a zsírjához, hisz nem akarja, hogy a benne tárolt méreganyagok kiszabaduljanak, ha mégis egy részük kiszabadul, akkor igyekszik újból lekötni azokat. Ezért fordulhat elő az a furcsa jelenség, hogy sporttevékenységünknek köszönhetően nemhogy visszafejlődne a cellulitisz, hanem még inkább erősödik.


Fontos! Ezzel nem a sport ellen beszélek, hiszen a testmozgás a méregtelenítés és lúgosítás kiváló kiegészítője, hatékonyan növelve az eredményességét.


Ha valaki intenzíven sportol, és közben nem figyel a táplálkozására, életmódjára és folyamatosan mérgezi magát, az több kárt tesz szervezetében, mintsem gondolná.


A savak "zsír" hiányában nem tudnak a zsírszövetben raktározódni és helyette a különböző létfontosságú szerveket támadják meg, kialakítva ezzel akár halálos kimenetelű betegségeket is.


A megoldás tehát:


- a savak kiürítése Super Greens-szel és sok folyadékkal


- a test ásványi anyagokkal való feltöltése


- a savforrások kiküszöbölése


- rendszeres izzasztó sport, kinek mi esik jól, lényeg az, hogy megmozgassuk a testünket.




#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése