Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. március 28., péntek

EGYEDÜLÁLLÓ MUNKÁM NEMZETKÖZI SZINTEN

EGYEDÜLÁLLÓ KIADVÁNY NEMZETKÖZI SZINTEN
   A GYERMEKGONDOZÁSI SZAKIRODALOMBAN.
   KÉPES GYERMEKGONDOZÁSI ENCIKLOPÉDIA
      KÖZHASZNU GONDOZÁSI TANÁCSOK GYŰJTEMÉNYE
                                      DR.BAUER BÉLA Ph.D.
                                       SZATMÁRNÉMETI
                                                    -2O14-

Egy  emberi lét szívből és értelemből  fakadó embert szolgáló szándékával készült el ez az életmű. Azért nevezem életműnek mert milliónyi embernek volt,és lesz  segítségére. Nem a kutatás vagy a kiadott orvostudományi könyveim emléke osztja meg mindennapi szerény örömeimet hanem ez a kiadvány ami már bejárta a világ 184 országát és segítségére volt,van és lesz, egy adott pillanatban az arra ráutalt édesanyáknak családoknak,az anyagi lét vasfogainak szorításában idegenben élő kis magyar közösségeknek de mindenkinek aki eltudja sajátítani ezt a magyar nyelven megírt munkát. De mindenek előtt  a szenvedő beteg gyermekeknek. 10.246 oldal,3838 dokumentum,2659 illusztratív fotó anyag olvasható,szemlélhető a blog -on.A ma már napi 8oo és 1ooo látogató/amiből 15-2o más országokból/ két millió fölé emelte az oldalnyitások számát. Ez a szolgálat amit elvégeztem úgy érzem egy időtálló alkotása emberi létem értelmének.
A csecsemőgondozás teljesen új, a modern világ igényeihez adaptált elvárásokat tár elénk, amiknek meg kell felelnünk.
A kisdedek, iskoláskoruak szellemi fejlettségi foka, viselkedési és magatartási formái, a csodálatosan rövid idő alatt elsajátított szellemi és társadalmi élményanyag minden szakembert a gyermekhálózatban nagy feladatok elé állít.
Ugyanakkor megjelentek a káros magatartási, zavarok, a túlterhelt gyermek kórtana a modern kor leselkedő mondhatnám gyilkos veszélyei /etilizmus, dohányzás, drogok használata/ amelyek együttvéve mind hozzátartoznak mindennapi félelmeinkhez, és orvosi gyakorlatunkhoz.
Átalakult a gyermekbetegségek jellege : már nem a fertőző betegségek szedik milliós áldozataikat, hanem a malígnus úgymond „rossz-betegségek” aratnak,az emberi lét történelmi és társadalmi változásaiból eredő nyavalyákkal – pl. immunhiányos kórképek.
Szelektív felfogású munkát teszek az asztalra, amit úgy gondolom hogy nem lehet ebben a felfogásban kellőképpen rendszerezni, de próbál választ adni a gyermekgondozás mai kihívásaira.
Az  enciklopédia szerkesztésének tartalmi és érdemi megfelelői -
1-Az igény és az érdeklődés monitorizálása
2-Az optimális hozzáférhetőség megteremtése
3-Az információs anyag sokoldalúsága és minősége
4-A képes illusztrációk helyes szelekciója és bősége
5-A bemutatott témák szoros gyakorlati vonatkozásai
6-A közölt tények megbízhatósága
7-A bemutatott anyagok szerkesztési módja
8-Az adott témakörök körülhatárolt jellege
9-A közös és nemes szándék-a gyermekvédelem
10-A 12 év “ csontos dobozt izzasztó” munkája
11-A felhasznált források szerzőinek nagy lelkűsége mindazoknak akiknek lelki énjük és mindennapi lételemük a gyermekgondozás ügye.

Jó reményem van arra hogy a gyermekellátáshoz lelkileg közelállók, szívesen vették a forrásanyagaik felhasználását ezen nemes cél érdekében a teljesség és hozzáférhetőség kiteljesítése céljából. Ez a munka anyagilag érdektelen, közhasznú célt szolgál főként a tájékozatlan, sokszor magukra utalt anyukáknak. A jómagam hozzájárulása a munka tartalmi részének a 60%-át adja ki,a többi az arra érdemes információs anyag szelektiv gyűjteménye ami főként a szatmár megyei magyar anyanyelvű de minden édesanyának ajánlom olyan tisztelettel és megbecsüléssel, amit csak egy anya kaphat.






#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése