Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. március 14., péntek

NEM MONDOM EL SENKINEK .ELMONDANÁM MINDENKINEK

NEM MONDOM EL SENKINEK.ELMONDOM HÁT MINDENKINEK.
ELMONDOM ÉN, ELMONDANÁM.DE  BÉNA A KEZEM ÉS NÉMA A SZÁM.ELMONDANÁM AZ ÚT HOVÁ VEZET.

                                                            KARINTHY FRIGYES

Mindenkit meg érint a természet sokszor kíméletlen sorsfordulója az-alkonyodás,a számvetés ideje. Ilyenkor aztán már nem acsarkodunk senkire és semmire,hanem elfogadjuk az Úr adalék napjait hogy betűbe véssük létünk tisztességét és alkotó munkánk hasznát. Nem az emberi gyarlóságok ránk vetett csalárd és erkölcstelen némító szövevényeiből akarunk szabadulni hanem a hála fohászaival ami arról szól hogy egy hosszú emberei lét küzdelmeit hogyan vívtam meg kellő tisztességgel .Különös és egyedülálló feladattal bízott meg a sors-a beteg gyermekek gyógyításával.
83-dik életévemben,amiből 54 évet a mai napig is a legcsodálatosabb biológiai lény a gyermek egészségének gondozásában töltöttem el, nehezen vettem kezembe a tollat, de végül is kötelességemnek éreztem mert ez volt életem leghálásabb és legszebb élményanyaga..
A számadásom nem a hivalkodás társadalmi pompájának a kifejezője hanem egy küzdelmes élet számos alkotói kísérletének összegzése.
Alkatilag nem voltam és nem vagyok egy nyomulós típus következésképpen meglehetősen jól tűrtem olykor a mellőzés,sokszor a megalázás hatalmi arogánciájának szálkáit a körmöm alatt.
A lokálpatriotizmus minden érző embernek a lelki énjéhez tartozik,az emlékezés megszépül még az élet alkonyán  bárhová is vet a sors.  Az alkotás pedig időtlen időkig megőrzi méltó értékét. Az értéket amit alkottam egyedül saját talpamon állva végeztem. Engem nem kényeztettek el a földieím , a véreim elismeréseikkel. A felcicomázott partraszállók akik állandó szereplői voltak a médiának és ugyanakkor szülővárosomnak  hibrid zászlóvivői is. Az én sorsom és kötelességem a gyógyítás volt-mert végül is ez volt a hivatásom. Hálát adok az Úrnak hogy ebben a kegyben részesít mindmáig.
                         Hiteszegett,megfáradt,öncélú-társadalmunk valószínű hogy már nem tart igényt az időtálló teljesítmények  megismerésére.
Kérem a kedves olvasót hogy ne tekintse önnyavalygásnak a leírtakat már csak azért sem mert sokan evezünk ebben a csónakban.
 A legszívesebben édesanyámnak és tanító mestereimnek számolnék el hites emberi munkámról ami a gyógyítás mellett arról szól hogy ma már a világ 184 országából 2.ooo.ooo.embertársam értékesítette gyermeke gyógyításában,nevelésében testi és lelki ápolásában azt a 15.ooo oldalnyi munkámat a net-en az elektronikus szerkesztésű könyveim oldalain.
A meggyőzés erejéért tettem közé ezeket az adatokat amik a valós szellemi kelléktáram és alkotómunkám kifejezői. Valamint a mértéktartó jogos kötelességem hogy a  magam földbe ásott munkámat a köz tudomására hozzam.. .Sajnos semminemű érdeklődést nem észleltem senki részéről hogy ezeket akár egy szó erejéig megemlítsék
                                Mi a tűréshatáron belüli, emberi gyarlóságainktól eltekintve hithű gyógyítók voltunk,fegyelmezett életúttal,szerintem jól érzékelhető szakmaisággal,színes, kulturált  személyiségekkel.
Az Ő nevükben alkotó szellemiségük védelmében is vetettem papírra ezen sorokat.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése