Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. március 6., csütörtök

GÉNJEINK SZELLEMI VAGY MAGATARTÁSI ÖRÖKSÉGE

GÉNJEINK SZELLEMI VAGY MAGATARTÁSI ÖRÖKSÉGE.

Ismét a méhkasba nyúlok,mert manapság mindenkire rá lehet sütni valamit a leírt dolgokból. De figyelemkeltésre érdemesnek tartom ezt a témát amit még manapság is kerülünk mint macska a forró kását. Nem is a megbélyegzés szándékával  hanem a társadalmi magatartási hiány állapotok felismerése céljából írom le ezeket a sorokat.
A XXI-dik század embere ha valamit ad magára, be kell tekintsen a szellemi és magatartási genetikai kelléktárába. Ezt a kelléktárat amit felsorolok alakítani lehet, de alapvetően  megváltoztatni nem.
Nem a kiközösítés a megoldás hanem a tény létezésének a megismerése és az ellene való védekezés.
 A hajlamok ,nemcsak a kimutatható orvos- genetikai kórképekre jellemzők, hanem a szellemiség,lelkiség úgymint a tehetség a jó vagy rosszindulat,a segíteni akarás,a szeretet,az erkölcsi limitek,a jellem, az önzés,irigység,agresszivitás, kétszínűség  gerinctelenség és minden olyan magatartási jellemző ami nem ritkán kedvezőtlenül hat a társadalmi környezetre. Ez egy személyekre szóló valóság amit már az emberiség nagyon régen kibölcselkedett Tehát egy társadalmilag visszatetsző,kellemetlen kérdés amit sem a genetika  sem az illetékes orvosi szakkörök nem tárgyalnak,
Az hogy kikkel állsz szembe a környezetedben egy genetikailag  rosszul modulált személlyel, egy –mindenre fittyet hányó,öncélú,fondorlatos rókával,talán éhes farkassal-már a kezdetben érdemes vagy véleményem szerint szükséges körülhatárolni.
 Annak idején amikor valakinél hosszasan vagy megismétlődően egy-egy rossz tulajdonság minduntig visszatért a köz megadta rá a maga válaszát mégpedig –hogy benne van a vérében,vagy már gyermekkorában is ilyen volt,vagy hasonlít arra a tekergő apjára  stb
A genetikai csomag alján még ártalmasabb  rosszabb ízű dolgokat is találunk amik már anyagilag és erkölcsileg is ártalmasak lehetnek a közösségekre.
     Mint kezdő gyermekorvos nem akartam sajátommá tenni a determinizmus kitételeit. Azt vallottam hogy a pedagógia,a környezet megoldhatja az esetek többségében, az ilyen jellegű problémákat.
     Hosszú emberi és orvosi  tapasztalatom  abban a hitben győzköd már manapság,hogy minden egyén magán hordja a –genetikai védjegyét vagy emblémáját ami az emberi méltóság egyszóval a humánum bizarr társadalmi variánsainak jegyét viseli.
     Egyedül a céltudatos  alkotás és munka, és esetleg egy nagyon feddhetetlen környezet család,iskola,társadalom/ tartós hatása alakíthat,modulálhat egy személyt
Bauer Béla



#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése