Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. március 26., szerda

GYERMEKEKKEL KAPCSOLATOS IDÉZETEK

Gyermekekkel kapcsolatos idézetek


Mikor a gyerek megnő, nem szokás gyászolni, holott volna rá ok. Az a négyéves kislány olyan visszahozhatatlan, mintha meghalt volna.
·                                  
5
Az egyenlőség érzése velünk születik. A gyermek csak a korkülönbség szerint osztályozza az embereket.
·                                  
3
A gyereket meg kell ismertetnünk a csodálatos nyelvvel: az ünnepélyes, a nagy, a szép szavakkal is. Milyen sokszor lekezeljük a gyerekeket a nekik szánt könyvekben, imákban, versekben. Pedig már egy hatévest is megborzongathat a Biblia nyelvezete vagy Miltoné.
·                                  
 Öröm
0
Különösen szeressétek a gyermekeket, mert vétek nélkül valók, mint az angyalok. A mi örömünkre vannak a világon, hogy jobbá tegyék szívünket.
·                                  
4
A gyermek, Uram, szülei lényének egy darabja, ezért ha jó, ha rossz, úgy kell szeretnünk, akár saját életünket, lelkünket.
·                                  
2
Minden gyerek jó. Jó, ha jól érzi magát a világban, ha biztonságban van. Ha a szülei mosolyognak, ő is mosolygós. Ha feszültek, ő is feszült. Ha barátságosak, ő is barátságos. Ha nem őszinték, ha titkolóznak, ő is így tesz. Szomjazik a jó példára és a szeretetre. És, ha rosszul érzi magát, ha "rosszalkodik", a legtöbb, amit érte tehetsz, hogy még jobban szereted.
·                                  
16
A gyerekek természettől fogva hiszékenyek. Miért is ne lennének azok? Úgy érkeznek erre a világra, hogy nem tudnak semmit, és felnőttek veszik körül őket, akik hozzájuk képest mindent tudnak.
·                                  
3
A gyereknek természetesebb tápláléka a vers, mint a próza. A kép színesebb, ha rímmel jön, s amit el nem mond a mondat, megértet a ritmus.
·                                  
0
Őszinteség
A tiszta gyermeki hang,
mely a nevetéssel aztán sajnos elmarad.
·                                  
1
Gyerek idegesítő kismotorzaj,
hiánya mégis azonnal hat.
4
Ha fölgyújtjuk a gyermekben a veleszületett szikrát, azzal mindig olyan magaslatok felé nyitunk utat, amilyenekről álmodni sem mertünk volna.
·                                  
3
A gyerekben az a csodálatos, hogy rendkívül igazságszerető, és a saját személyére kedvezőtlen döntéseket is elfogadja, ha indokoljuk neki, és ha emberszámba vesszük.
·                                  
12
Amikor a lovat befogják, szabadsága korlátozódik, ám energiáját hasznos célokra fordíthatja. A kocsi lovak hiányában nem tudja betölteni funkcióját. A gyerekek érkezése előtt a férj és a feleség voltaképpen szabad ember, majd életük korlátok közé kerül. Ám az a döntés, hogy életüket összekötik gyerekeikével, mind a szülők, mind utódaik számára előnyökkel szolgál.
·                                  
0
Hat-nyolc-tízéves gyerekek nagyon ritkán romlottak, vagy tán sohase azok. Az egyik jobban, a másik kevésbé igazodik a felnőtt világrendhez, a nagyok akaratának erővonalaihoz.
5

A gyerekeknek nincsenek és nem is lehetnek világos fogalmai róla, milyenek vagyunk mi, nagyok. Mintha Olümposz ködében élnénk, számukra elérhetetlen és megérthetetlen világban. (...) Annál nagyobb a csalódásuk, mikor később, serdülőfélben, rádöbbennek egy nap, hogy a felnőttek is milyen korlátoltak, kicsinyesek, irigyek, hazugok, kegyetlenek - nincs Olümposz, nincs két világ, csak egyetlenegy.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése