Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. március 9., vasárnap

EMLÉKEINK ELRABLÓI-EURÓPAI SZELLEMBEN !!

Emlékeink elrablói -európai szellemben- !!

A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Intézetben 1959-ben végzett orvosok és gyógyszerészek 55-dik évi találkozójára a feleségem nevére küldött meghívó első olvasatra megdöbbentett. Megdöbbentett azért mert egy olyan passzust tartalmaz ami az emberi humánum határain messze túlmenő becstelenségről tesz tanúságot. Csaholhatunk mi az európaiságról,demokráciáról,nemzetiségi jogokról a valóság az, hogy a gyűlölet sötét felhői még hosszú ideig a birtoklás jogán megcsúfolják az emberi jogok egyik legszebb fejezetét az emlékezés jogát.
Idézet a levél tartalmából.-“A műsorban nem szerepel az egyetem meglátogatása. Ennek komoly oka van: az ötven éves találkozónk alkalmával az egyetem pénzt kért azért hogy,hogy beülhessünk a díszterembe. Hát,van-e olyan  elemi-közép vagy főiskola amelyik volt
diákjaitól pénzt kér azért,hogy megemlékezzenek az ott töltött évekről ??Ez az egyetem már nem a mi alma materünk. Aki akarja szombat délelőtt megnézheti,de szervezetten nem megyünk oda.”Kommentár nálkül.
Tiltakozom ez ellen az embertelen,  az emlékezés emberi jogát mélyen sértő intézkedés ellen Sajnos a sötét gyűlölet még mindig élő valóságában pompázik. Tiltakozom azoknak a tudósoknak és a világhírű tanító mestereknek a  több tízezernyi orvoskollégámnak nevében akik ezen épület falai között végezték áldásos munkájukat és gyógyították a román testvéreiket. Tulcea.Bacőu,Maramureş,stb- Nem elég az hogy elfoglalták az erdélyi magyarság egyik fellegvárát most már még az emlékét is el akarjuk törölni  történelmi létünknek.
Uraim nem fog sikerülni !! mert az átkunk a történelem folyamán végig fogja kísérni ennek az embertelen munkának a szerzőit.

Dr.Bauer Béla Ph.D.
Az Egészségügyi Érdemrend viselője

A Pápai Páriz Ferenc életműdij kitüntetettje.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése