Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. április 25., péntek

ALKOTÓI STíLUSVÁLTÁS NAPJAINKBAN

ALKOTÓI STILUSVÁLTÁS NAPJAINKBAN

A ma embere már érzékelhetően igényes, szelektív felfogásban éli az életét. Erre kötelezi a rohanó életmód,a mindenből a jobbat szebbet igénylő magatartás.
Kulturális adattárunk és gondolkodásmódunk is így alakul. Kevés embernek van ideje elolvasni egy terjedelmes irodalmi munkát,vagy a közélet bármilyen nem kellőképpen rendszerezett írását.
Szigorúan célratörő gyakorlati emberek lettünk, akik a saját és az övéivel kapcsolatos feladatait, megkezdve a mindennapi és mindennemű küzdelmeinktől , a tájékoztatás szellemiségéig/ ezt a magatartást igényli a társadalom.
Ez megy végbe az összes tudományágakban is ,ahol a terjedelmes alkotások helyett,a rövid,könnyen áttekinthető,aktuális,és abszolút konkrét munkák fognak érvényesülni az elkövetkezendőkben. Figyelem politikusok,vége a demagóg dumák korszakának. Vagy csak illúzió marad a szöveg továbbra is.
Tehát a mi szellemi életünk, nélkülözhetetlen kelléktára lett a mindennapi céltudatos analizis-szintézis gondolkodásmód.
Mindezeket ilyen konkrét fogalmazásban lehetne bemutatni vannak :
fontos,fontosabb,legfontosabb köznapi dolgok
értékes,értékesebb,legértékesebb alkotások
érthető,érthetőbb,legérthetőbb kiejtett szó vagy beszéd
érdekes,kevésbé érdekes,érdektelen írások stb
A blog-omon megpróbáltam a személyes gyermekgyógyászati élményanyagomat ebben a szellemben,szemelvényekben bemutatni,és az érdeklődők elé tárni.
Igyekeztem,röviden,áttekinthetően és a gyakorlati megoldásokat szem előtt tartva tárgyalni az általam erre kijelölt életszerű gyermekorvosi kérdéseket.
Egy másik elengedhetetlen kellék a képi illusztrációval való fűszerezés amikhez közérthető magyarázatok szükségszerűen kapcsolódnak. 
.
Az ilyen jellegű kiadványok a közös,könnyen hozzáférhető egészségügyi,gyermeknevelési szint emelését szolgálják.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése