Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. április 8., kedd

"BEMEGYEK A POLITIKÁBA "

BEMEGYEK A POLITIKÁBA ’’

Fiatalok latolgatták az életkilátásuk esélyeiket,főként annak anyagi vetületeit,felsorakoztatva a szerintem is meggyőző érveiket amik a mai társadalomra jellemző felfogást tükrözték. Kíméletlenül belevágtak a közepébe,Hol kell kevesebbet dolgozni,hol nincs kötött munkaidő,hol nincs felelősség,hol lehet meggazdagodni minél hamarabb még ha egy kis hazudozás árán is, mert elnézni is nehéz a zárt munkaközösségek  kulizását vagy kibicelését azért a kis éhbérért amit kapnak.
A csevegők között voltak a céltudatos,elhivatott szellemi vagy fizikai munka mellett érvelők akik az életük értelmét meghatározó hivatásuk előtt mély főhajtásával óhajtottak tisztelegni.
De volt egy elég számottevő csoport aki még nem is látott egy valódi munkahelyet,nem is hallott az alkotás tényszerű társadalmi értékeiről de már a szónoki pulpitusok díszfényéről álmodozott Érvelésük teljesen azonosult napjaink történéseivel. Példatáruk amiket érveik mellett felsorakoztattak a mindennapi történések, megegyeznek azokkal az érvekkel amik szemünk előtt zajlanak le mindennap..
Magas társadalmi funkciók,elképzelhetetlen jövedelmekkel és mellék
juttatásokkal,utolérhetetlen vagyonosodási lehetőségek.
Ezek a fiatalok hangoztatják azt hogy “Bemennek a politikába “akár 18 évesen is.
Ismeretlen és szokatlan volt nekem ez a kifejezés.
Ha jól emlékszem gyermekkoromban a politikusnak volt egy megülepedett társadalmi tisztessége, emberi és szociális tapasztalata,egy méltányolandó szakmája amit  hosszú éveken át gyakorolt,és ami által egy tisztes jövedelemhez jutott és családot tudott alapítani.
De manapság sokan egyből belevágnak mint a bosszús,pityókás nagyapám a lecsóba.
A társadalmi eseménytár sajnos igazolja és ténnyé avatja ezt a könnyed életszemléletet. Habár a milliárdos féktelenek közül már számosan vannak rács mögött,de nem elegen.
Csak arra nem kapok senkitől feleletet hogy mi lesz velünk ha mindenki –bemegy a politikába ,még tojás héjjal a fenekén a tisztességes társadalmi munka helyet,képzettségének megfelelően. Arról aztán nem is jó beszélni hogy a szakmai képzettségük és tapasztalatuk hiányából eredően vagy szociális érzéketlenségükből adódóan mennyit árthatnak társadalmunknak.
P.S.A szakértelmet mindig aranykarperecnek minősítette a társadalom.

Eddigi ismereteim szerint a politika nem minősül szakmának.  
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése