Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. november 26., hétfő

A GYÓGYITÁS TÁRSADALMI ÉRTÉKRENDJE


A  GYÓGYITÁS TÁRSADALMI ÉRTÉKRENDJEAZ ORVOS  HITE,VILÁGNÉZETE, A MINDENNEMÜ ÉS MINDENFÉLE EMBERI GYARLÓSÁGAI ELŐTT AZ EGYEDÜLÁLLÓ ÉS LEGSZENTEBB                                               KÖTELESSÉGE-A GYÓGYITÁS.

54 év elteltével mióta beteg gyermekeket gyógyítok tiszta lelkismerettel kijelenhetem hogy  engem egyetlen szülő vagy hozzátartozó sem kérdezett meg amikor beteg gyermekével hozzámfordult,hogy mi a nemzetiségem,vallásom az éppen aktuális hatalom kénye kedvének megfelelő politikai álláspontom.Arról sem kérdeztek soha hogy honnan származok, kik voltak a szüleim meg volt e a mindennapi kenyerem,jelenleg van-e villám  yachtom vagy milyen tipusu a luxus autóm.Nem kellet senkinek ecsetelnem a társadalom történelmileg mindig létező gyarlóbb felének álnokságait,a történelmi időszakok hol feléledő,hol virágzó hitványainak hatalomvágyát vagy szertelen rosszindulatát.

A kérdés minden alkalommal egysíkú volt és az emberi lét védelmére vonatkozott-
TUDOK E SEGITENI A SZENVEDŐ BETEG GYERMEKÜKÖN ??

COMMENT.
-A TÁRSADALOM MEGBECSÜLÉSÉT AZ ORVOSNAK KELL  KIÉRDEMELNI..Egy orvos gyógyitó értéke és törekvése egy különös és egyedülálló helyet biztosított a társadalomban a rendnek.. Az orvos ismerheti az embernek azt az intim fizikai és lelki állapotát ami a bizalom és –orvosi titoktartás lényege Ezért az orvos nem lehet indifferens a közvélemény számára.A közvélemény lépésről-lépésre követi az életét,a figyelem középpontjában tartja. Szigorú tisztánlátással besorolja rövid időn belül szakmailag,emberi magatartás,erkölcsi érték szempontjából
 Erre a társadalmi értékmérőre odafigyelésre minden magára valamit adó orvos vigyázzon. Ez a megbecsülés egy élet munkáján és törekvésein keresztül történik meg.
Ez bennünk tudatosult és sokan így is élünk. De azt a tényt feltétlenül kell jeleznünk hogy van egy olyan tendencia ,  egy bűnös alábecsülése a hivatásunknak. Az utóbbi időben az volt a pláne hogy ki tud nagyobbat rúgni belénk Hosszú éveken át a mindenkori hatalmak a társadalom minden nyomorát az egészségügyre ruházták Nézzük meg kórházainkat,azoknak műszereltségí állapotát a gyógyszerellátást .Csak az utóbbi 2 évben 3ooo orvos távozott külföldre –és csodák csodája mind  kiválóan megállja a helyét.
Mi itthon valamennyien részben vagy egészben tovább tudtuk örökíteni az orvoslás Pápai Páriz Ferenc által megfogalmazott erényeit, azaz: „az egészséges tudomány, a tökéletes lelkiismeretesség, a hűséges szorgalom és a hiánytalan jóakarat” példáját, melynek hiányai nemcsak rendünk, hanem egész világunk fennállását veszélyeztethetik.


Mindennemü oldaliságok vigyázzatok-mert mindannyian ott somfordálunk a 2x1 méteres gödör körül és a végén olyan mindegy hogy jobb oldalról vagy bal oldalról huppanunk bele.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése