Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. július 8., kedd

MENNYI SZEX AZ IDEÁLIS ??

Mennyi szex az ideális?

·                     2009.09.03.



A kérdés közel költői, mivel a válasz mindössze ennyi: amennyi jól esik. Igen ám, de kinek? Továbbá mi van akkor, ha a férfi és a nő igényei különböznek?
"Tudod, van sok dolog, amiben kompromisszumokat kell kötnünk. De vele legalább a szex nagyon jó, és az én koromban ebből már nem enged az ember" - mondja Márti, a harmincnyolc éves üzletasszony.
Nyilván nem a szex az egyetlen és legfontosabb eleme egy kapcsolatnak. A vonzalom számos dolgon múlik, és egy jó kapcsolathoz több kell, mint a jó szex. Ugyanakkor nehezen képzelhető el, hogy egy olyan pár esetében, ahol minden tökéletesen passzol, pont a szexualitás terén ne tudnának harmóniát kialakítani.
Ám legtöbbször nem passzol minden tökéletesen, és ezzel nincs is semmi baj. Nem sziámi ikrek vagyunk, hanem két külön egyéniség, akik kiteljesítik, örömtelivé teszik egymás életét. Viszont ha merőben különböző az igényünk a szexre, az nagy feszültségeket szülhet.

Miért akarja folyton?

Egy házasságban a pénz után a szex gyakorisága okozza a legtöbb feszültséget
. Mivel ez - normális esetben - egy kölcsönös, és kizárólag a partnerre korlátozódó cselekedet, mindig két ember döntése, hogy mikor, hogyan, milyen hosszan és hányszor történik meg, és nem olyan valami, amit egymás nélkül, függetlenül művelünk.

Általában a férfiak rendelkeznek nagyobb libidóval a tömény tesztoszteron-mennyiségnek köszönhetően, de ez nem mindig van így. Ráadásul a randizgatós időszak gyakoriságából nem nagyon lehet a későbbi igényekre következtetni. A kezdeti lelkesedés és szenvedély miatt mindketten nagyon kívánják a fizikai közelséget, és erre a szex a legjobb, legintenzívebb kifejezési forma. 

Később, ahogy a páros létezés már nem csak a lelkesedésben merül ki, hanem a közös háztartás, a közös gyerekek, a közös pénzügyek hétköznapjait éljük, sokkal jobban megmutatkoznak a szexuális igények - és a különbözőségek.



A feszültség másik oka, hogy tudatosan, vagy tudat alatt a saját értékünket, nőiségünket, férfiasságunkat azonosítjuk a szexuális teljesítménnyel. Ha egy nő visszautasít egy férfit - mindegy, milyen okból -, ő ezt a férfiasságának visszautasításaként éli meg. Ha a férfi jóval gyakrabban próbálkozik, kezdeményez, mint ahogy az a kedvesének kényelmes és kívánatos, a nő elgondolkozhat azon, valami baj van vele. Úgy érzi, nem tudja azt teljesíteni, amit elvárnak tőle, és aggódik, hogy nem tudja boldoggá tenni a párját.

Persze ez fordítva is működik, és egy nő számára talán még megrázóbb, ha nem tudja rávenni a partnerét egy kis hancúrozásra. A nők amúgy is sokkal többet aggódnak a külsejük miatt, hogy elég vonzók-e, és hogy vajon elég jók-e az ágyban.

Az összhang mindenek felett

Sok pár teljesen jól elvan azzal ha hetente-kéthetente egyszer
szakítanak időt egy kiadós szerelmeskedésre. Elfoglaltak, feszült az életük, és nem veszik zokon, hogy a másiknak sem a szex jár mindig a fejében. Mások naponta legalább egy gyors szeretkezést beiktatnak, akármilyen régóta vannak együtt. Sajnos azonban a leggyakoribb eset az, hogy az egyik félnek - legtöbbször a férfinak - jóval többször lenne igénye a szexre.

Fontos megérteni, hogy egy férfi szinte bármikor kapható a hancúrozásra. Nincs feltétlenül szüksége a nagy összetartozás-érzésre, és ha épp dühös, vagy feszült, akkor a szex után megnyugszik, mintegy levezeti az energiáit. Egy nő ezzel szemben érzelmileg is készen kell, hogy álljon az aktusra, hiszen ő a befogadó, akinek szó szerint meg kell nyílnia, magába kell engednie a férfit. 

Ezért - ahogy sokszor írtuk már - 
a szex a szex előtt kezdődik: a kedvesség és szeretet folyamatos fenntartása gondoskodhat arról a légkörről, amiben egy nőt is könnyebben lehet lázba hozni. 
Egy megértő kapcsolatban, ahol a felek nyíltan, őszintén, és tisztelettel kommunikálnak egymással, a férfi is könnyebben megérti, mi megy végbe a párjában, miért van az, hogy sokszor tényleg fáradt, és tényleg nem párja az oka annak, hogy nem kívánja a szexet.

Mennyei hét perc

Egy megdöbbentő amerikai felmérés szerint 7-13 perc az az idő, amit a legtöbben ideális hosszúságú közösülésnek tartanak. Azért a csúnya és zord kifejezés, mert a felmérés csak az aktus "lényegi" részére korlátozódik, az előjátékot, utójátékot, egyéb játékokat nem veszi figyelembe. 
Igen, a jóból is megárt a sok - pláne, ha a súrlódási erő egyéb következményeit vesszük figyelembe...
 Igen, megértjük, a hogy a tévénézésből nem lesz azonnal vad vágta, megelőzi egy kis bemelegítés. De hogy a fő attrakciót hét perc után már unalmasnak találják? 
És ha most megbotránkozol, végezz némi magánkutatást a több éve házas ismerőseid körében: mennyi energiájuk, mekkora igényük van a szexre? 
Talán elkélne némi kreativitás a hálószobában - esetleg magában a házasságban. Mert a szex nagyon jó, , és nagyon fontos minden párkapcsolatban. 

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése