Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. július 16., szerda

A MINDENNEMÜ MEGKÜLÖNBÖZTETÉS VAGY GYŰLÖLET ÉLEDEZÉSÉRŐL

A MINDENNEMÜ MEGKÜLÖNBÖZTETÉS ÉS GYŰLÖLET ÉLEDEZÉSÉRŐL.

A gyűlöletnek nagyon szerteágazó okai vannak. Lévén hogy még mindig napjaink társadalmi mételyei között éljük meg és talán méreteiben is növekszik  egy átélt mozzanatát vetném papírra esetleg mások okulására is.
Az 1989-es fordulat után demokratikus választásokat rendeztek, a mi intézményünkben is. Az 13oo körüli alkalmazott 82 %-ban engem tartott megfelelőnek a Városi Kórház igazgatójának. Ez nem volt véletlen hiszen akkor már az orvostudományok doktora,a fővárosban verseny vizsgán elnyert főorvosi titulusom és az egészségügyi érdemrend viselője voltam.Az eredményt a radiológia hosszú folyosóján hirdette ki a választási bizottság a jelenlévők hangos tetszés nyilvánítása közepette. De a -a VATRA ROMĂNEASCĂ szélsőséges csoport tagjai hatalmas üvöltésben törtek ki,szemükben a gyűlölet riasztó fényével, mégpedig azzal az indokkal hogy ennek az intézetnek nem lehet magyar vezetője.
                Saját élményanyagomban ez volt a román demokrácia első megnyilvánulása amit saját bőrömön érzékeltemJómagam már kivettem a részem ezekből a –Szép vagy –nagy vagy ROMÁNIA  kórusmozgalmakból /a szatmári vasúti poliklinikán,valamint ugyanebben a kórházban az első igazgatóságom alkalmával. Őszintén szólva a tapasztalatom ismérvei alapján nem is vonzott ez a feladat,lévén hogy én mindig a gyermekgyógyászatra építettem minden elkövetkező napomat
                                Érzékelve ennek a forrongó gyűlölet kavalkádnak a hangulatát a következőket mondtam : mióta beteg gyermeket gyógyítok engem sem a  szülők sem a hozzátartozók nem kérdeztek meg soha hogy mi a nemzetiségem,vallásom, világnézetem,vagy anyagi helyzetem. Egyedül arra kértek hogy gyógyítsam meg beteg gyermeküket. Ha önök kollégáim a születendő román demokrácia első napján így reagálnak egy szabad választás eredményére vagy akaratára,nem érdemlik meg hogy egy fikarcnyit is áldozzak az energiámból magukra,;s ezzel otthagytam őket és hazamentem. Ezt követően román és magyar orvoskollégáim jöttek utánam hogy térjek vissza és fogadjam el az intézet vezetését.
Mindezeket csak azért írtam le mert úgy érzem hogy a lappangó gyűlölet még mindig ott settenkedik egyesek tudatában.





#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése