Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. január 11., vasárnap

SZATMÁRI SZÁRMAZÁSU SPORTKIVÁLÓSÁGOKA NAGYVILÁGBAN-BACSINSZKY TIMEA ÉS BACSINSZKY IGOR

SZATMÁRI SZÁRMAZÁSU SPORT KIVÁLÓSÁGOK A NAGYVILÁGBAN-BACSINSZKY TIMEA ÉS ÉDESAPJA BACSINSZKY IGOR.
Amikor a szülőföldjüket elhagyó és kiváló eredményeket elérő sportolók a nemzetközi sportvilág figyelmének előterébe kerülnek lakonikusan csak azt említik meg hogy román származású. De azt aztán hogy ki mennyi áldozatot hozott az alapozás minőségének a létrehozásáért /város,sportegyesület
,edzők,vagy a spotbázisok megszámlálhatatlan méltányos támogatóiról már esetek döntő többségében a feledés kukájába szeretik látni. Azon jogon szólok hozzá a kérdéshez hogy személyes átélője voltam a szatmári tenisz sport alakulásának és tevőleges fejlesztésének.
Jó ideje követem Bacsinszky Timea szereplését a W.T.A professzionista liga rendezvényein. Tudtam hogy 5 éves korában kezdett teniszezni,édesapja Bacsinszky Igor irányítása alatt. Rövid idő alatt az élre verekedte magát de egy baleset egy jó időre visszavetette karrierjét.  Visszatért és a Shenzeni /Kina/tenisztornán már döntőt játszott Svájc színeiben a mi kiválóságunk Simona Halep ellen. Tehát ismét a W.T.A. élvonalába tartozik.
Az egész Bacsinszky tenisz karrier az tulajdonképpen Igornak a Timea
 édesapjának köszönhető aki elsajátította a teniszezés alapjainak titkait Morgenstein kiváló edző vezetése alatt,az egészségügy Kossuth kertben létrehozott pályákon. Kiváló játékos generációt nevelt Morgenstein szakképzet edző úgymint:Bacsinszky Igor,Suta Jancsi,Tămaș Pompiliu.Simon Eugen,Piros Ferenc.Fantasztikus fizikai adottságaival Igor már akkor kiváló teljesítményt nyújtott.
Lévén hogy városrendészeti szempontokból felszámolták a teniszbázisunkat, egy egész város jóindulatu és áldozatkész emberei létrhozták a –Sănătate/spotegyesület égisze alatt,aminek elnöke voltam/ a modern teniszbázist,ami mindmáig működik.Szerepeltünk a nemzeti bajnokságban is egy ideig amig a zsebünk bírta a következő összeállitásban-Viziru,Dumbravă,Șoarcă.Șuta.
Igor sportbarátom 1978-ban elhagyta az országot,előbb Magyarországon majd Svájban
 telepedett le ahol hatalmas sportkarriert futott be a svájci teniszvilágban. 2002-ben Svájc legjobb tenisz edzőjének nyilvánitották.


Bacsinszky  tanár úr  Igor édesapja , egy mindannyiunk által tisztelt és szeretet pedagógusa volt a szatmári Állami Magyar Fíúliceumnak.

BACSINSZKY TIMEA






#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése