Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. január 16., péntek

KÖPÖLYÖZÉS



KÖPÖLYÖZÉS

 Köpölyözés üvegharanggal
A köpölyözés tömör lényege, hogy vákuumot hoznak létre hövel, vagy pumpával, bambusz-, vagy üvegharangban, és ezt a test különbözö pontjaira helyezik. Ez egy érdekes és igen hasznos eljárás, viszonylag gyakran találkozhatunk vele. Az üveg-, vagy bambuszharangok különbözö méretüek, és a felhasználásukról a kezelendö felület mérete, és az elérendö cél alapján döntenek. A természetgyógyászat egyik legérdekesebb, ma is használt ága a köpölyözés. A reflexzónák ingerlésének egyik legerösebb módja. A kezelés során vákuumot hozunk létre a köpölyben, ez szívó hatásával vérböséget okoz az adott területen. Helyileg serkenti a vérkeringést, fokozza az anyagcserét és a kapillárisok átjárhatóságát, és ezzel beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. Tudatosítanunk kell, hogy testünk legnagyobb szerve a börünk. Folyadékkal töltött, hajszálerek hálózatával ellátott, alatta található a kötöszövet, izmok és nem utolsó sorban rengeteg idegvégzödés található rajta. Börünkön keresztül kommunikálnak szerveink a külvilággal. Itt található a 14 fö meridián, energia csatorna, melyek közvetlen összeköttetésben állnak a megfelelö szervekkel. Köpölyözéssel hatunk az érrendszerre, véráramra valamint az energiaáramlásra az úgy nevezett chi-re, ami a kínai orvoslás szemszögéből maga az élet megnyilvánulása. Ez egy szemmel láthatatlan energia, ami ott van az élet minden területén.
A köpölyözés a börszövetbe, szívja a káros anyagokat, ahonnét a kitágult hajszálereken a pórusokon át távozik a szervezetböl.
Két jelentös hatása van, tisztítja a vért és beindítja a szervezet öngyógyító mechanizmusát. A köpölyök húzó hatása kitágítja a börben és a kötöszövetben lévö kapillárisokat, ez által növekszik a vérellátás az izmokban, megszünik a vér és a nyirok stagnálása.
 Ugyan ilyen jótékony hatása van az izületekre is, ahol a véráram stimulálásával az izületekben található kocsonyaanyag mennyisége is növekszik. Javítja az emésztöszervek müködését, a gyomorsav harmonikus felszívódását. Egyaránt hat a szimpatikus és paraszimpatikus idegrendszerre. A köpölyözés jótékony hatásának kihasználása szinte végtelen lehetöségeket rejt magában. Jótékony hatását kihasználhatjuk, ha fogyni akarunk és akkor is, ha valami szervi vagy éppen lelki problémánk van.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése