Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. január 27., kedd

A "VEZIR" MEG AMI A FEKETE KALAPJA ALATT VAN

A” VEZIR” MEG AMI A FEKETE KALAPJA ALATT VAN.

Majdnem a  székhez ragadt az ülepem amikor megláttam Őt fekete kalapban és aztán hallottam a kísérő riport szöveget is,mert az látható volt hogy egy temető volt a helyszín és koszorúztak. Ő is koszorúzta amint aztán kiderült az első világháborúban elesett zsidó származású magyar hősök sírfáit. Úgy hiszem hogy arra már nem kapnék választ hogy miért éppen most száz év után került sor erre a megható eseményre??Méltányolandó szép megemlékezés volt ha az érzelmi töltete nem keltett volna fanyarú érzést,sok emberben. Nem akarom a politika szennyes világát idevonszolni egy temetői megemlékezés méltányos világába de akaratlanul, és gondolom nem méltánytalanul a kérdések tömege tódult a csontos dobozomba. Vajon mi fortyog a fekete kalap alatt ma amikor egy etnikummal szemben olyan megalázó történelmi vétkeket követtünk el,sőt még ma is elnézzük hogy a gyűlölet céltáblái legyenek a feketebakancsosok nagy megelégedésére Jómagam talán érzékelem de nem tudhatom biztosan hogy merre forog a táncos páva hátsó nyílása. Mindenesetre a zsidó kérdés pávatáncát túlpörögtük.
-Történelmi és társadalompolitikai szempontból kivívtuk a világ zsidóságának az ellenszenvét
-Jogi és nemzetbiztosági rangra emeltük a –fekete bakancsosok-hatalmát
-Nyílt teret engedtünk az antiszemita megnyilvánulásoknak/footbal mérkőzések kulturális rendezvények/
-Istápoltuk a Horthy rendszer hatalmi törekvéseinek újraélesztését
-Egy sokat vitatott emlékmű hatalmi jelképét ábrázoló sas szárnyai alól kikandikálva el akartunk rejtőzni
a bűn elkövetésének jelképes felelőssége alól amit a mostani megemlékezés alkalmával a fekete kalap árnyékában nagy sajnálkozások közepette nyíltan megtettünk.
-A zsidó világkongresszus alkalmával hogy elkerüljük a nyílt szembenézést begipszelték a lábunkat sőt endovénás perfúziót is beállítottak a bátor hazafi vezetőnknek hogy igazolva lássák a résztvevők a távolmaradását.
-Számos történelmi és humanitárius kérdés még válaszra vár,kérdések amik egy hívő,egy emberarcú tisztes társadalomnak a megoldását igényli.
De a fekete kalap titka feszegeti az emberek fantáziáját-miről szól ez az egész szerepcsere:-esetleg tánc közben megsérült a páva lába.
Lehet hogy mea culpázni szeretnénk  vagy netán egy  utolsó kenet előtti fohásszal fordulnánk az Úrhoz

Gondolom hogy a politikai bakik okozta kényszerhelyzet lehet,amit a fekete bakancsos elvtársak nem néznek jó szemmel,mert közülük egyet sem láttam a megemlékezésen.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése