Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2015. január 31., szombat

CSODACSAPATOK

CSODACSAPATOK.
A XX-dik század folyamán bővelkedtünk a csodacsapatokban./sport,tudomány,politika./
Az első helyen említeném a labdarúgást az „aranycsapatot” ami már nem csak legenda,hanem a magyar nép a magyar nemzet szinte egyedülálló büszkesége volt. Ezek körül a fiúk” körül mindenki összezárt. Talán a magyar történelem folyamán egyetlen korszak sem tudta így összekovácsolni az embereket..Tartós és megbecsült hírnevet szereztek a nagyvilágban ennek a kis országnak. Ők mindannyian őszintén,fegyelmezetten és a magyar ember becsületével dolgoztak ezért a hazáért és nem azért a szerény anyagi juttatásért amit egy szegény és keserű sorsban élő nép tudott nyújtani nekik. Ily módon nem növelte még senki hírnevünket és tisztességünket a nagyvilágban.
Habár az érdemleges tudomány nagy tisztelője vagyok de a Nobel díjasok népes csapatát a második helyre sorolom már csak azért is mert érzelmileg a kötődés a „fiúkhoz”nagyon szeretetteljes és rendíthetetlen volt. Ezeket a tudósokat a “ a magyar ármány” szemérmetlenül elűzte  külföldre,ahol  a tudományt sorsfordító eredményeikkel gazdagították hiteles, az emberiség sorsát is meghatározó alkotó munkájukkal. Itthon nem maradt belőlük semmi csak az illetéktelenek mellveregetése. Talán méltányos lenne megemlékezni róluk is mint  az első világháború magyar zsidó hőseiröl.Más országokban ahol nem duvad a gyűlölet még szobrot is állítanak az ilyen léptékű tudósoknak.
A harmadik, amelyik szintén csodacsapatnak indult egy politikai kényszerhelyzetben jelent meg a magyar társadalom közterein,18  évükkel és 15-20-as létszámmal,reményt keltő szöveget mondtak el  a mártír halált halt Nagy Imre ravatalánál. Szinte törvényszerű hogy a hatalommal előbb utóbb visszaélnek azok akik azt birtokolják. Ez történt velük is és egy adott pillanatban ők is a politikai ocsmányság minden billentyűjén játszani kezdtek. Egyszóval beugrottak a politika pöcegödrébe és abban összefogódzva daganyoznak a hatalomért, az anyagi előnyökért és verik a gyűlölet cölöpeit a jobbsorsra érdemes magyar emberek közé  Nem is annyira a társadalom  anyagi természetű juttatásairól van  szó hanem a világ népeinek a tisztességünkben való megingásáról.

Önökre bízom válasszák meg az érdemlegességi sorrendet.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése