Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. január 24., vasárnap

HASNYÁLMIRIGY GYLLULLADÁS-GYERMEKEK



Hasnyálmirigy-gyulladás Gyermekek

Hasnyálmirigy-gyulladás Gyermekek   - Gyulladás a szövetek és hasnyálmirigy-vezetékben okozott upreguláció saját hasnyálmirigyenzimek. Hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek megnyilvánuló súlyos gyomortáji fájdalom, emésztési zavarok, láz; Ha krónikus - étvágycsökkenés, instabil széklet, fogyás, astenovegetative szindróma. A diagnózis a pancreatitis gyermekek alapul a tanulmány eredményeit az enzimek a vér és a vizelet, coprogram, ultrahang, röntgen, CT a has. Ha hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek mutat könnyű diéta, görcsoldó és gátló terápia, enzimkészítményekre antibiotikumok; ha szükséges - a műtét.
Bővebben
Hasnyálmirigy-gyulladás Gyermekek
  • Besorolás hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
  • Okai hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
  • A tünetek a hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
  • A diagnosztizált hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
  • Hasnyálmirigy-gyulladás kezelésében gyermekeknél
  • Jóslás és megelőzése hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
  • Hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél - kezelés Moszkvában
Hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél - enzimatikus autokataiitikus gyulladásos-disztrófiás hasnyálmirigy elváltozások. A pancreatitis gyermekek betegségek az emésztőrendszerben 5-25%. Jelenlegi hasnyálmirigy-gyulladás gyermek, ellentétben egy felnőtt, megvannak a maga sajátosságai: a betegség oka lehet a sokféle külső és belső tényezők, előfordulhat malosimptomno, elfedi más betegségek, az emésztőrendszer: gyomor, gyomor-, bél- dysbiosis, és így tovább. Keresés módszerek a korai felismerés és időben hasnyálmirigy-gyulladás kezelésében Gyermekek sürgető feladat gyermekgyógyász és gyermek gasztroenterológus.
Besorolás hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
Természete által pancreatitis gyermekek lehet akut vagy krónikus. Heveny hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek jellemzi hurutos gyulladás és duzzanat a hasnyálmirigy; súlyos esetekben - vérzés, szöveti nekrózis és toxémia. A krónikus hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek folyamat előrehaladtával a háttérben a degeneratív elváltozások - sclerosis, fibrózis és sorvadása hasnyálmirigy-parenchyma és fokozatos elvesztése a funkciója. Iskolás korú gyermekek sokkal gyakoribb a krónikus, gyakran lappangó hasnyálmirigy-gyulladás; akut formában minden korcsoportban ritka.
Attól függően, hogy a klinikai és morfológiai változások a hasnyálmirigy titkos akut ödéma (intersticiális), vérzéses, gennyes pancreatitis gyermekek és hasnyálmirigy zsír.
Krónikus hasnyálmirigy gyermekek változhat eredetű (elsődleges és másodlagos); downstream (visszatérő és késleltetés); súlyossága (enyhe, középsúlyos és súlyos formái). A visszatérő hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél az állapota súlyosbodik, süllyedő súlyosbodása és elengedése; látens - nem klinikai tünetek kísérhetik.
Meddő hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél, fejlesztése, válaszul a hasnyálmirigy különböző gyulladásos betegségek, a gyomor-bél traktus, reverzibilis lehet megfelelő kezelés a mögöttes patológia, vagy bemegy egy "igazi" hasnyálmirigy-gyulladás kíséretében megsemmisítése a mirigy. Vannak örökletes pancreatitis gyermekek esetén a küldött egy autoszomális domináns minta.
Okai hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
A fejlesztés a hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek miatt kóros tüneteket a hasnyálmirigy saját aktivált enzimek (elsősorban enzimekkel) károsítja szövet csatornák és az erek rák. Önpusztítás a test kifejlődéséhez vezet a gyulladásos reakció benne, és engedje be a vér- és nyirokkeringést enzimek és mérgező bomlástermékek szövet - kifejezett általános mérgezés.
Krónikus gyulladás a legtöbb esetben egy másodlagos karakter, és lehet a következménye szenvedő akut pancreatitis gyermekeknél.
Megnyilvánulása pancreatitis gyermekek befolyása alatt áll, a különböző kóroki tényezői mechanikus, neurohumoralis, és toxikus-allergiás.
Az ok a hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél lehet sérti a kiáramlás a hasnyálmirigy-kiválasztás, amely akkor jelentkezik, ha rendellenességet vagy elzáródása a kiválasztó csatornák a hasnyálmirigyben, 12 nyombélfekély, epehólyag; tompa hasi trauma; helminthiasis (ascariasis) a háttérben a gyomor-bélrendszeri betegségek (peptikus fekély, gyomor-, epehólyag-gyulladás, májgyulladás, epekő); malignus betegség (hasnyálmirigyrák).
Túlingerlése a hasnyálmirigy aktivitásának növelése hasnyálmirigyenzimek alakulhat az alultápláltság, ha a gyermek - sérti az étkezés; túlevés, zsíros, fűszeres ételek, chips, üdítők, gyorsétterem és mások. A fejlesztés a hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek súlyos toxikus és allergiás reakciók élelmiszerek és gyógyszerek (kortikoszteroidok, szulfonamidok, citosztatikumok, furoszemid, metronidazol NSAID).
Hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek összefüggésben lehet kötőszöveti betegségek, endokrin, metabolikus betegségek (elhízás, hemochromatosis), hypothyreosis, cisztás fibrózis, krónikus veseelégtelenség; vándoroltak akut vírusos és bakteriális fertőzések (mumpsz, bárányhimlő, herpesz vírusfertőzés, vérhas, szalmonellafertőzés, szepszis).
A tünetek a hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
Hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél általában enyhe; nehéz (pl elhalt) formában rendkívül ritka. Fiatal gyermekeknél a klinikai tüneteket a hasnyálmirigy-gyulladás általában kevésbé hangsúlyos.
Heveny hasnyálmirigy-gyulladás idősebb gyermekeknél abban nyilvánul meg, éles rohamokban jelentkező fájdalom a gyomortáji régió, gyakran herpesz jellegű, sugárzik a jobb bordaív és vissza. Hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek kíséretében emésztési zavarok - étvágytalanság, hányinger, puffadás, hasmenés, ismételten hány. Van egy testhőmérséklet emelkedése 37 ° C, és subikterichnost sápadtság a bőr, néha - cianózis, és foltosságot a bőr az arcon és a végtagok; szájszárazság, fehér foltok a nyelv. Ha pancreatitis és gennyes hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél jelenik lázas hőmérséklet, növekvő mérgezés, bél paresis és tünetei hashártya irritáció alakulhat collaptoid állapotban.
Tünetei krónikus hasnyálmirigy gyermekek által meghatározott időtartam, színpadi és formája a betegség foka, a zavar a hasnyálmirigy és más szervek a gyomor-bél traktus. A gyermek krónikus hasnyálmirigy zavaró lehet állandó vagy visszatérő fájdalmat érez a gyomortáji régióban, súlyosbítja a hibákat diéta, miután jelentős fizikai terhelés vagy érzelmi stressz. A fájdalmas támadások tarthat bárhol 1-2 óra és néhány nap. A krónikus hasnyálmirigy-gyerekeknek van étvágytalanság, gyomorégés, időnként - hányinger, hányás, székrekedés váltakozva hasmenés kíséretében fogyás; asthenovegetative szindróma.
Szövődmények hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek szolgálhat egy hamis ciszta pankreolitiaz, hashártyagyulladás, mellhártyagyulladás, cukorbetegség.
A diagnosztizált hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
A diagnosztizált hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek alapul a klinikai kép, a laboratóriumi és műszeres vizsgálatok.
Tapintásra a hasnyálmirigy jelölt pozitív tüneteit helyi fájdalom (Kurt Kacha, Mayo-Robson). Az akut hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek az általános elemzés a vér volt középsúlyos vagy súlyos leukocitózis, fokozott vörösvértest-süllyedés; A biokémiai vizsgálatok a vér - fokozott aktivitása hasnyálmirigy enzimek (lipáz, tripszin, amiláz), magas vércukorszint. Hogy értékelje a exokrin szekréció kinevezett coprogram lipidogram és a széklettel, meghatározása az elasztáz aktivitását-1 a székletben. Már a gyermek steatorrhea és az alkotók az patognomikus jele a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás.
USA hasnyálmirigy és a hasüreg képes észlelni a növekedés a rendelkezésre álló szervek nekrózis területek és a pecsét és a heterogenitás parenchyma. Panoráma röntgen a has kiderül változások a szervek az emésztőrendszer, a kövek jelenlétét. Ha kell végrehajtani CT és MRI a has.
Differenciáldiagnózist pancreatitis gyermekek végzik a gyomor-és nyombélfekély, akut epehólyag, epe vagy vesegörcs, akut bélelzáródás, akut vakbélgyulladás.
Hasnyálmirigy-gyulladás kezelésében gyermekeknél
Hasnyálmirigy-gyulladás kezelésében gyermekeknél általában magában konzervatív taktikák célzó funkcionális többi hasnyálmirigy, tünetek enyhítésére, megszüntetésére kóroki tényezők.
A kezelés az akut fázis a hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek végzik a kórházi ágyon egy kötelező rendszert, és az "élelmiszer-szünet" - böjt 1-2 napig. Az eredmények azt mutatják, hogy a lúgos ásványvíz, parenterális adagolásra r-RA glükóz szerint bizonyságot - gemodeza, plazma reopoliglyukina, proteolitikus enzim-inhibitorok. Az adaptáció az élelmiszer van rendelve a diéta, nem ösztönzik hasnyálmirigy-kiválasztás és a mechanikai és kémiai megkímélve az emésztőrendszerben.
A gyógyszeres terápia hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek magában fájdalomcsillapítók és görcsoldók; gátló gyógyszerekkel (pirenzepine, famotidin) készítmények hasnyálmirigy-enzimek (pankreatinnal); ha súlyos - proteáz inhibitorok (trasilol, pentoxicsoport). A szerkezet a komplex kezelésére pancreatitis gyermekek közé tartoznak a kortikoszteroidok, antibiotikumok, antihisztaminok; gyógyszerek, amelyek javítják a mikrokeringést (Courant Trental).
Műtéti kezelés végzik a progresszió a pusztítás a hasnyálmirigy, a fejlesztés a hasnyálmirigy-elhalás és a hatékonyság konzervatív hasnyálmirigy-gyulladás kezelésében gyermekeknél. Ebben az esetben, a művelet a választás szolgálhat egy pancreatectomia, necrectomy, cholecystectomia, hasnyálmirigy tályog vízelvezetés.
Jóslás és megelőzése hasnyálmirigy-gyulladás gyermekeknél
Enyhe heveny hasnyálmirigy gyermekek kedvező prognózist; vérzéses és gennyes formája és pancreatitis egy halál kockázatát. Előrejelzés a krónikus hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek függ a rohamok gyakoriságát.
Megelőzés hasnyálmirigy-gyulladás gyermekek tartalmaz racionális, megfelelő korú táplálkozás, a megelőzés a gyomor-bélrendszeri betegségek, fertőző betegségek, szisztémás, parazitás betegségek, gyógyszerek szigorúan az orvos által előírt. Gyermekek krónikus hasnyálmirigy-gyulladás előzetes beteggondozó megfigyelése gyermek gyermekorvos, gasztroenterológus, természetesen az anti- és szanatóriumi kezelés.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése