Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. június 15., szerda

A TÖRTÉNELEM ÉS A PALATÁBLA


A TÖRTÉNELEM ÉS A PALATÁBLA

Nekem a történelemről igy nagy távlatokban, mindig-az elemi iskolában annak idején használatos –palatábla,palavessző és szivacs jut eszembe-Lehet hogy egy szerencsétlen,berögzött kényszertársitás,de ma már hovatovább átértékelem e tudományág érintetlenségét,és a való igazságérzetemhez és az intelektuális igényeimhez igazitom. Már kétkedve fogadom és eltekintek a regék,,mondák csodálatos világától.

És itt következik az alpári hasonlat-

Annak idején ha valami-hülyeséget irtam fel a palatábrámra,gyorsan letöröltem a vizes szivaccsal, hogy ne kelljen szégyenkeznem a tanitó bácsi előtt.Tehát minden láthatatlanná és valótlanná vállt.Úgy érzem a hülyeségeket,hazugságokat manapság tartósan a palatáblán hadják,nem törlik le siatve mint ahogyan mi elemista korunkban tettük.Ezért aztán a hiszékenyebb fajta magáévá is teszi,mert bizony kérem arra már nincs ideje hogy egész nap ezt a kis--néphülyitőt- bámulja.

Nem egy megbecsülendő polgári magatartás, a történetirás és a palatábla között párhuzamos gondolatokat eregetni.

A hiszékenyebbek még álmodoznak a mondák,regék,és a kedves mesék világában.

Mások a palatáblát hasznáják fel-az éppen aktuális töténelmi mozzanatok amúgy is sok kétséget,fenntartást rejtő, megélt és saját szemükkel látott tényeinek hazugságok igazolására..

Egyszóval egyik napról a másikra irunk és törlünk a palatáblán a történelemről, széditve a hontársaikat, mint annak idején tették a jó gazdák a zsákba az egerekkel.Vannak akik földhözcsapják megúnva a számtalan ellentmondást úgy mint annakidején Szabó Gyuri, aki ezért kapott két hatalmas –taslit- Wizler tanitó úrtól.

Legyünk őszinték és mondjuk ki nyiltan, ma már pofozógépet lehetne használni a sok törölgető szemforgató történelemhamisitó szélhámos ellen.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése