Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. június 24., péntek

-VITILIGÓ-


A VITILIGÓ-EGY SZERZETT AUTOIMMUN BŐRELVÁLTOZÁS

Az alábbi rendellenességek okozhatják :
-stressz, -sokkhatás,- valamint a pubertáskori és életkorbeli hormonváltozásokkal aktiválódik. Feltételezhető családon belüli halmozódás, azaz genetikai hajlam.
A betegnek az immunrendszere kibillen egyensúlyából, és a vitiligó nevű betegséget előidéző szerveket támadja meg. Fontos kiemelni a vegetatív stressz, és a pszichoszomatika fontosságát.

A tudományos kutatások mindinkább igazolják az elfojtott érzelmek által befolyásolt hormonális eltéréseket
, mégpedig azáltal, hogy megváltoztatják az idegi ingerületátvivő anyagok mennyiségét az agy egyes olyan területein, melyek a vegetatív idegrendszeren keresztül különböző szerveket szabályoznak.Az elme és test között közvetlen kapcsolat áll fenn.Ezért nagyon fontos, hogy a betegséget ne csak a test szintjén,azaz tüneti szinten kezeljük.


)

A betegség gyógyítása nem túl bonyolult Dr. JOSEF JONAS orvos szerint, ebben az esetben azonban igaz, hogy minél előbb kezdődik el a megfelelő kezelés, annál hatékonyabb lehet a gyógyítás eredménye. A hagyományos orvoslás ma gyógyíthatatlannak könyveli el, de L-Thyroxinnal kezelhető és szintentartható.

Az UVB gyógyfényterápiával valamint DR Jonás féle terápiával 80%-ban tünetmentesíthető. Vannak azonban más, nagyon hatékony terápiák, melyek felgyorsítják és lehetővé teszik vitiligó otthoni tünetmentesítését
.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése