Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. június 29., szerda

ROTAVIRUS-TÜNETTAN

ROTAVIRUS -TÜNETTAN

A fiatal gyermekek szüleinek és gondozóinak tudnia kell a rotavírus-fertőzés tüneteiről, ami egy potenciálisan súlyos és rendkívül fertőző megbetegedés.

Más, vírus okozta megbetegedéshez hasonlóan – amelyeket ugyancsak nem lehet antibiotikummal kezelni – a rotavírus-fertőzést nehéz elkerülni, és a tünetek gyors felismerése nagyon fontos ahhoz, hogy a kezelést minél hamarabb el lehessen kezdeni.

Mint az influenzának, a rotavírusnak is különböző fajtái, törzsei vannak. Így, ha a gyermek egy adott típusú rotavírus-fertőzésen átesett, a vírus egy másik fajtája később még ismételten okozhat betegséget Tény, hogy a legtöbb gyermek számos alkalommal esik át rotavírus-fertőzésen.

A rotavírus-fertőzés előre nem megjósolható, gyorsan eredményezhet súlyos kiszáradást, és néhány gyermek esetében elhúzódóbb idejű lehet a betegség és súlyosabb tüneteket is produkálhat, mint más gyermekekben..

Bármilyen gyermeket érinthet, tekintet nélkül az általános egészségi állapotára, illetve független a nemzetiségtől, kultúrától vagy a szociális státusztól.

Figyelni kell a gyermeket, hogy fellép-e:

* hányás és hasmenés

* láz

* hasi görcsök

A kiszáradás tünetei:

* szomjúság

* ingerlékenység

* letargia, bágyadtság

* beesett szemek

* száraz száj és nyelv

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése