Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. február 2., csütörtök

INTIMITÁS NÉLKÜL AZ INTIM SZFÉRÁRÓL

Intimitás nélkül az intim szféráról - A kóros folyás

A KORÁN KEZDET NEMI ÉLET TESZI SZÜKSÉGESSÉ A KÉRDÉS TÁRGYALÁSÁT

E sikamlósnak tartott problémával azért is fontos és aktuális foglakozni, mert egyre gyakoribb, lassan normális, ha egy nőnek hüvelyi folyása van. Egyre nő a krónikus gyulladásban, így a krónikus nőgyógyászati betegségben szenvedők száma, az ezen betegség szövődményeiben szenvedők számáról már nem is beszélve.


Az okokat boncolgatva

-elsőként a szexualitásban bekövetkezett szabadosság említendő.

-A gyakori partnercsere már egészen fiatal korban.

-Természetesen a mögöttünk lévő antibiotikus évtizedek is szerepet játszanak a jelenségben, mert kitermeltek antibiotikumra már nem érzékeny kórokozó törzseket.


A női szervezet esendőbb, a hüvely az „alsó kapuja”, amelyen keresztül a „külvilággal” (pl. partner, pl. uszoda vize stb.) érintkezik, s a méhkürt révén szinte a hasüreg nyitott.

A hüvelybe élő szegény tejsav baktérium megpróbál védelmet nyújtani a betolakodó kórokozókkal szemben, ha hagyjuk!

-Az antibiotikumokkal, gyakori irrigálással e hasznos lakónkat is írtjuk folyamatosan.

-A kórokozók a hírhedt baktériumok a Szifilisz / Treponéma), a Gonorrhoea (tripper), az egyéb gennykeltők, majd a Coli csak erre várnak.

Ugyanígy tettre készek a gombák, élükön a Candida, az egysejtűek közül a Trichomonasz

-és sorban talán legelöl a vírusok, mint az AIDS, a Herpesz, a Papilloma ill. a hepatitisz vírustörzsei.

-Újabb ádáz „ellenségre” derült fény! Ezek az atipusos, sejten belül élősködő baktériumok a Chlamydiák, Mykoplazmák, mint amilyen az Ureaplazma.
Leszögezném: a folyás fehér, vagy nem fehér, mindig kórós, általában feztőzés következménye, még akkor is, ha nem jár égő, csípő, viszkető érzéssel, fájdalmas vizeléssel, ill. szexuális együttléttel!

Normálisnak

csak a „félidőben” ill. a közvetlenül a menzesz előtt és után jelentkező 1-1 csepp tekinthető. Természetesen ennek mennyisége egyénenként változó lehet.


A nőgyógyászati diagnosztikai eljárások is egyre tökéletesebbek, pl. UH, az újabb mikrobiológiai laboratóriumi módszerek, mint a szerológiai vizsgálatok, a DNS vizsgálatán alapuló PCR és LCR módszerek a kórokozók jelenlétét csaknem 90-100%-os biztonsággal kimutatják.

Kevésbé szerencsés esetben a beteg panaszaival urológustól nőgyőgyászatra, vagy éppen fordítva, járkálhat vizsgálatokra, ha nem derül ki egyértelműen a panaszainak az okozója. Mindenek előtt azonban legegyszerűbb Voll-módszerrel a mikrobák információjának kimutatása.
Az USA-ban tünetmentesen is javasolják a Chlamydia szűrést, mert köztudott, hogy a krónikus gyulladásnak fertőzésnek nincs tünete!

-Megfigyelték, hogy a tünetmentes Chlamydia fertőzés a méhenkívüli terhesség és a meddőség fő okozója. Csak zárójelben említem, hogy szerepe lehet az érelmeszesedésben is és a tüdőasztmában is.


Tartós hüvelyi folyás esetén tehát jobban figyeljük a higiénére ( kézmosás, nemcsak toalett használat után, hanem előtt is, fürdés szexuális együttlét előtt és után is, tamponhasználat az uszodában, fürdőkben stb.), az immunrendszer erősítése( kellő ásványi anyag, nyomelem vitamin- mikro- és makrónutriensek szervezetbe juttatásával) kiegyensúlyozott lelkivilág, kellő mozgás, stresszmentesítés ( szép idea ugye !)

-Ha ezek mind nem vezetnek eredményre akkor partnerünkkel együtt!!! keressünk egy olyan orvost vagy orvosteamet, aki kellő alapossággal tisztázza az okokat és meggyógyít.

- Akut esetben, ha magas láz esetleg kismedencei gyulladás is fenn áll, tessék elhinni nincs jobb az antibiotikumnál, a gomba-, újabban a vírusellenes szereknél.

,

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése