Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. február 22., szerda

SZATMÁRI MAGYAR HIRLAP-KÖZHASZNU GYERMEKGONDOZÁSI TANÁCSOK A NETEN.

2012.02.22., szerda, VII. (XXIX.) évfolyam, 1976. szám FIZESSEN ELŐ ONLINE
  • A rákos gyerekek megsegítésére
  • Ismét a legtutibb baba-mama párost keresik
  • Mozikaraván a diákoknak
  • Archívum
  • Hasznos telefonszámok
  • Postai irányítószámok
  • Vasúti menetrend
  • Légi menetrend
  • Polgármesteri Hivatal weblapja
  • Megyei Tanács weblapja
  • Útvonaltervező


  • Közhasznú gyermekgondozási tanácsok a neten

    Egy közel négyezer oldalas, az alapvetõ gyermekgondozási tudnivalókat tartalmazó írást állított össze dr. Bauer Béla szatmárnémeti gyermekgyógyász fõorvos, az orvostudományok doktora, a 2010-es Pápai Páriz Ferenc életmûdíj viselõje, melyet az interneten ingyenesen elérhetõvé tett minden érdeklõdõ számára.
    A szakértõ lapunknak elmondta: több mint fél évszázados pályafutása során azt tapasztalta, hogy szükség van egy hasonló ismeretterjesztõre, hiszen sok kismama, illetve kispapa nincs tisztában azzal, miként kell egy újszülöttet vagy egy kisgyermeket megfelelõképpen gondozni, a sokféle betegség idõben való felismerésérõl nem is beszélve.
    „Nagyon nehéz tanácsot adni egy szülõnek, hogy mit tegyen és mit ne, a saját gyermekének gondozása, nevelése kapcsán. Másrészt észlelhetjük a különbségeket is, az eltérõ irányzatú gyermeknevelési kézikönyvek ellentmondásai között, amelyek olykor akár félreérthetõek lehetnek.
    A gyermeket nevelõ szülõk általában kialakítják saját nevelési koncepciójukat, amelyek sokkal jobbak és természetesebbek lehetnek, bármilyen segédkönyvnél. Jómagam véleménye az, hogy minden tanács annyit ér, amennyit elfogadnak és hasznosítanak belõle” – vallja munkája kapcsán dr. Bauer Béla.
    Az elektronikus kézikönyv számos területet lefed a jogi tudnivalóktól kezdve a higiéniát érintõ kérdéseken át egészen a különbözõ kórképekig, melyekhez több száz fényképes illusztrációt is mellékelt a szerzõ.
    Többek között azért döntött az útmutató összeállítása mellett, mert véleménye szerint nem mindig egyszerû feladat elboldogulni a sokféle, néha félreérthetõ gyermekgondozási tájékoztatók ajánlásai között.
    Amint a szerzõ fogalmaz, az elektronikus kézikönyv „információs anyagok szelektív gyûjteménye, amit fõként a Szatmár megyei magyar anyanyelvû, de minden magyar nyelven olvasó édesanyának ajánl olyan tisztelettel és megbecsüléssel, amit csak egy anya kaphat”.
    Dr. Bauer Béla gyermekgyógyász munkáit a http://blog.bauerbela.ro/ oldalon és a http://dr.bauerbela.ro/ honlapon találhatják meg az érdeklõdõk.
    (b. k.)

    Névnap:
    Szeretettel köszöntjük Gerzson, Pál, Tas és Péter nevû kedves olvasóinkat, valamint mindazokat, akik születésnapot, házassági évfordulót vagy más jeles eseményt ünnepelnek.

    Gerzson :
    Héber eredetû bibliai név. Jelentése idegen, jövevény, számûzött.

    Pál :
    A latin Paulus névbõl származik. Jelentése: kicsi, kis termetû férfi.

    Tas :
    Régi magyar személynév. Török eredetû, a jelentése: kõ.

    Péter :
    Héber, görög, latin eredetû név, jelentése kõszikla. Péter apostol neve a Bibliában eredetileg az arameus Kéfa, Kéfás volt, ennek görög fordítása a Petrosz név. A magyar Péter változat a névnek a latin Petrus formájából ered.

    A nap mondása:
    Csak az van, amit tesznek, és annak következménye. Az ember elõbb semmisítette me
    #1 Dr.BauerBela

    Nincsenek megjegyzések:

    Megjegyzés küldése