Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2012. január 25., szerda

ELVÁLT APA,ÉS AZ ÚJ KAPCSOLAT

Elvált apa, és az új kapcsolat

Elvált, itt az új kapcsolat lehetősége. Mi az amit érdemes átgondolni egy elvált apának, ha feltűnik valaki a színen? Kérdéseket, és válaszokat talál, hogy a következő kapcsolat boldogabb lehessen!

Megoldatlan párkapcsolati probléma, jön a válás.

A múlt valódi lezárása nélkül beleugrani egy újba, biztosan vigasztaló, érdekes. De egyúttal veszélyes is, mert a problémáim valódi megoldása nélkül keresek érzelmi biztonságot, szeretetet, szerelmet. Ez akár még jobban kiszolgáltatottá tehet minket.

Ilyenkor hajlamosabbak vagyunk a pozitív dolgokra fókuszálni, nem törődni a hibákkal.

A válás tanulsága lehetne egy probléma feldolgozás, újjáépítés, a tanulságok megtartásával, egyfajta fokozatos nyitás. De tankkal még nem mentek porcelánt vásárolni! Ha igazi értéket keres, akkor az egy folyamat! A folyamat lépcsőfokai nem átugrálhatóak, mert így mindig a lépcsőfok aljáról kell majd kezdeni.

Régi párkapcsolat lezárása

Ha vége, gyászoljuk el, igen, mi férfiak is! Nincs szükség a macsóságra. Mindenkiben voltak értékek, az ex nejünkben is, máskülönben miért is választottuk őt?

Megbocsátani a saját hibánk miatt, magunknak.

Megbocsátani az ő hibáit, CSAK saját magunk miatt.

Akkor tekinthető lezártnak egy kapcsolat:

  • Bármilyen témáról tudok vele nyugodtan beszélgetni.
  • Nincs szex, se közös üzlet, vagyon, amivel kötöm magamhoz vagy köthet magához.

Csak a gyermek, és az ő nevelése a közös.

Egy másik nő a lelke mélyén soha nem fogja magát Ön mellett biztonságban érezni, ha az előző házasságból származó gyermekeiről nem gondoskodik. Óriási luxus kétszer elkövetni ugyanazt a hibát!

Mit gondolok a nőkről ezek után?

A válás után, különösen akkor, ha Önt hagyta ott a volt feleség, akkor sok minden megfogalmazódik ennek a kérdésnek a hallatán.

Az egy nőről megfogalmazott gondolatok általánosítása veszélyes. Ha nem engedem közel magamhoz a következőt, mert félek, hogy sérülök, akkor a másik ezt érzi. Ha közel engedem, és ismét csalódnom kell, akkor meg újabb megerősítést kapok.

.

Ha dolgozom a hiedelmeimen (Például: „A nőkre nem lehet számítani!”), akkor azzal magamnak, a jövendő élettársamnak, a gyermekemnek is segítek. A gyermekem egy olyan apát lát majd mintaként, aki képes volt arra, hogy változtasson a problémáin.

Mi az előnye egy elvált apáknak a nők szemszögéből?

Tévhit, az, hogy egy elvált férfi már nem olyan kelendő!

Sok nő gondolja a következőt:

  • Ő már tapasztalt
  • Ő már nem fogja ugyanazt a hibát még egyszer elkövetni
  • Már lecsillapodott
  • Kompromisszumkészebb
  • Vannak gyermekei, és jó apa, akkor az én gyermekeimknek is jó apukája lehet.

Az új kapcsolat és a gyerek

Az új kapcsolat egyik erőpróbája az előző házasságból származó gyermekek. Ezt az akadályt át lehet hidalni. Ennek a titka bennünk van.

Ha úgy érezem, hogy kellő szeretet, figyelmet tudok adni a gyermekemnek, és emellett biztos vagyok a jelenlegi döntésemben a páromat illetően, akkor ez a kisugárzás hatni fog a gyermekemre is.

Miatta hagytál ott minket?

Abban az esetben, ha egy másik nő miatt lépett ki a párkapcsolatából, akkor a gyermek részéről ez egy jogos düh. Természetesen, hogy a régi kapcsolat odáig jusson, hogy egy újban keressen megoldást, ahhoz mindkettőjüknek köze volt. Ez azonban a gyermeket nem fogja vigasztalni.

Mit lehet tenni?

A leghasznosabb az őszinteség. Anélkül, hogy nem a korának megfelelő, vagy a gyermekre tartozó információval terhelném a gyermeket.

A gyermek lehet, hogy titkon még mindig azt várja, hogy hagyja ott „ezt a nőt” és jöjjön haza!

Nincs jó megoldás!

Lehet, hogy ez nem fogja megoldani a gyermekem, és a köztem feszülő problémát, de az igazságnak önmagában gyógyító ereje van.

„Apa hibázott Apa ahelyett, hogy megoldotta volna a problémáit, apa egy másik nénibe szeretett bele. Anya, és én is úgy érezzük, hogy a köztünk lévő házasság nem működik így. Azzal a nénivel együtt élek. A dühöd jogos. Anyával mi már nem fogunk együtt élni. Úgy beszéltük meg, hogy te anyával maradsz. Bármikor jöhetsz hozzám is, ha anyával ezt megbeszéljük. Ettől még nagyon szeretlek, és szeretnék továbbra is veled lenni, amikor csak lehet.”

Adjon időt a gyermekének!

Hogyan fogadtassam el a új élettársam?

A válás utáni új párkapcsolat esete sem könnyű egy gyermek számára, aki azt hitte, hogy apa és anya szeretete egymás iránt örök. Nehéz elfogadni, hogy apa már mást szeret.

A lényeg itt is azon van, hogy tudjuk segíteni neki abban, hogy megértse, hogy a szülők közötti szeretet megszűnésével a gyermek iránti szeretet még fennáll.

Amennyiben a gyermekem ezt érzi, akkor idővel el fogja fogadni az új helyzetet. Ha az apukáját és az anyukáját boldognak látja külön-külön, akkor az neki is könnyebb lesz.

Az új élettársam, és a dühös gyermekem

A gyermek nem szól hozzá, vagy ha szól, akkor abban nincs köszönet!

Ez egy igazi szeretet próba! A gyermekem nem tehet arról, hogy körülötte megváltozott a helyzet. Lehet, hogy próbára akarja tenni őt! Érezhet-e a gyermek bizonytalanságot Önben az új kapcsolata iránt?

A szeretet mindet legyőz. Mikor velem van a gyermek, akkor a figyelmem, szeretetem megoszlik közte, és a párom között.

Az új élettárs akkor tud sikeresen beilleszkedni a kapcsolatba, ha a hozott gyermeket mint a párja gyermekét képes szeretni.

Hogyan jutok el a legkönnyebben addig, hogy boldog párkapcsolatban éljek, és a gyermekemmel is jól kijöjjek?

Szeretném, ha új erővel, más emberként kezdjek ebbe a kapcsolatba

Elvált apaként sok minden megváltozik az eletében. De mindenkinek joga van a boldogsághoz. A volt párjának is, és Önnek is.

Lehet, hogy már tudja, hogy ki lesz a következő, lehet, hogy már együtt él vele.

Ha érzi, hogy még van mit elengedni a régiből, akkor legyen bátorsága megtenni!

A nehézségeinken való túljutás

Leraktunk egy problémát, mint egy bőröndöt, ez nagy megkönnyebbülés. A hozzá vezető út lehet göröngyös, és sima is.

Ha tudná azokat az érzéseket, feszültségeket, csalódásokat oldani, mennyivel lenne könnyebb az élete? És csak ennyi miatt mennyit javulna a gyermeke és az Ön közötti viszony? Mennyit segíthetne ezzel a gyermekének?

Ezek a nehézségek hatékonyan, és tartósan rendezhetőek, még az Öné is!

Ismerje meg azt a módszert, melyet kifejezetten a stressz, a feszültségek oldására fejlesztettek ki, azt Ön is alkalmazhatja, akkor is, mikor a válás okozat nehézségeket kell feldolgozni.

Miben kaphat segítséget?

A stressz a feszültségek hatékony oldása révén az alábbiakra garantáltan képes lesz:

  • Válás feldolgozása
  • Gyermekével való kapcsolat javítása
  • A volt feleségével való nézeteltérések megoldása
  • Anyagi kérdések viták nélküli rendezése
  • Anyagi talpraállás
  • Gyermekláthatási feltételek javítása
  • Nyitás új párkapcsolat irányába
  • Új kapcsolat, és a gyermekem közötti viszony javítása

http://www.boldog-gyermek.hu

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése