Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. február 13., szerda

VESZÉLYESEBBEK A SZUNYOGOK


Veszélyesebbek a szúnyogok!

 

Hatalmas, vörös duzzanatok, viszkető bőrgyulladások tarkítják azokat, akik egy kellemes sétára kimerészkednek a szabadba. Ugyanis a rengeteg eső után egyetlen óra alatt több mint száz vérszomjas szúnyog is rátámadhat az emberre.
Egyes szakemberek szerint ennek egyik oka az lehet, hogy a vérszívók a rendszeres irtás miatt ellenállóbbak a szerekkel szemben.
- Ráadásul a már mediterrán tengerpartok környékén élő erőszakosabb szúnyogok is elérték hazánkat, keveredésükből agresszívabb egyedek jöhetnek létre. Ám ezek egyelőre csak feltételezések, ugyanis senki sem vizsgálja meg a szúnyogokat.

– Sokkal agresszívabbak ezek a szúnyogok, mint a pár évvel korábbiak. Csípésük helyén sokszor vöröses-lilás bevérzés keletkezik, bőrgyulladásszerű duzzanatot, de akár orbáncot is okozhatnak, ami nyirokcsomó-megnagyobbodáshoz vezethet.
– A kellemetlen bőrgyulladásokat a szúnyogok irtására használt vegyszerek vagy növényvédő szerek is okozhatják, amit a vérszívó a nyálával a szervezetünkbe juttat.
De vajon miért is van ennyi vérszívó?
– Ha a szúnyogok óránkénti csípésszáma eléri a harmincat, először értesítjük a méhészeket, hogy gondoskodjanak a kaptárok védelméről, hogy elkezdhessék az irtást.
- Mire ez megtörténik, a csípésszám az óránkénti hetvenet is elérheti.
 http://www.blikk.hu

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése