Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. február 21., csütörtök

TOVÁBBRA IS ELÉRHETŐK A GYERMEKGONDOZÁSI TUDNIVALÓK


Szatmári MAGYAR HIRLAP

2013 Február 20 szerda  IX (XXX) évf-42 (2281) szám

Továbbra is elérhetők a gyermekgondozási tudnivalók.




Több ezren voltak kíváncsiak a Dr.Bauer Béla-Az alkotás kényszere- című önéletrajzi írására,az alapvető gyermekgondozási tudnivalókat tartalmazó írásait pedig jelenleg is nagyon sokan követik figyelemmel. A hónapról hónapra frissülő írásokat ezrek olvassák.
Dr.Bauer Béla szatmárnémeti gyermekgyógyász főorvos az orvostudományok doktora,a 2010-es Pápai Páriz Ferenc életműdíj
viselője már több mint egy éve az interneten ingyenesen elérhetővé tette minden érdeklődő számára gyermekgondozásról szóló írásait.
Érdeklődőkből pedig akad bőven,hiszen az ismert szatmári szakember önéletrajzi írását is már több mint ötezren keresték meg és olvasták az interneten.
          A szakértő már korábban lapunknak elmondta,több mint fél évszázados pályafutása során azt tapasztalta,hogy szükség van a gyermekneveléssel kapcsolatos ismeretterjesztőre,mert sok kismama illetve  kispapa nincs tisztában azzal miként kell egy újszülöttet vagy egy kisgyermeket megfelelőképpen gondozni,a sokféle betegség időben való betegség felismeréséről nem is beszélve.
       Nagyon nehéz tanácsot adni egy szülőnek hogy mit tegyen és mit ne saját gyermekének gondozása,nevelése kapcsán. Másrészt észlelhetjük a különbségeket is az eltérő irányzatú gyermeknevelési kézikönyvek ellentmondásai között,amelyek olykor félreérthetőek is lehetnek. A gyermeket nevelő szülők általában kialakítják saját nevelési koncepciójukat,amelyek sokkal jobbak és természetesebbek lehetnek bármilyen segédkönyvnél. Jómagam véleménye az hogy minden tanács annyit ér,amennyit elfogadnak és hasznosítanak belőle,vallja munkája kapcsán Dr,Bauer Béla.
          Az elektrónikus kézikönyv számos területet lefed a jogi tudnivalóktól kezdve a higiéniát érintő kérdéseken át egészen a különböző kórképekig,melyekhez több száz fényképes illusztrációt is mellékelt a szerző.
          Amint a szerző fogalmaz az elektronikus kézikönyv-információs anyagok szelektív gyűjteménye,amit főként a Szatmár megyei magyar anyanyelvű de minden magyar nyelven olvasó édesanyának ajánl olyan tisztelettel és megbecsüléssel amit csak egy anya kaphat.
          Dr.Bauer Béla gyermekgyógyász munkáit  a http/blog.bauerbela.ro/oldalon és a http://dr.bauerbela.ro/honlapon találják
meg az érdeklődők.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése