Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. október 14., kedd

EMLÉKTÁR-KÜZDELMES DE ÖRÖMTELI NAPJAIM

EMLÉKTÁR-KÜZDELMES DE ÖRÖMTELI NAPJAIM



Fakuló képek örökítik meg a marosvásárhelyi egyetemi éveim örömteli és ugyanakkor küzdelmes napjait. A történelem évezredek óta megismétlődő törvénye hogy mindenkinek leosztanak egy lapot. A módozata, hogy ki hogyan használja ezt a –rédiát-hogyan tölti ki tartalmát mennyi emberi elhivatottsággal, nagyon bizarr tartalmi háttérelemzést igényelne.
Kaptam én is egy lapot. A felhasználásának módja kemény küzdelemre kötelezett,mégpedig arra hogy a jég hátán is megéljek,már az egyetemi éveim kezdetén.
                                A kispolgári kategória,ahova soroltak a személyzeti osztályon, abban az időben olyan félig kinézett csodamadár volt-nem kapott ösztöndíjat,nem volt K.I.SZ.tag,nem szólalhatott meg lényegesebb kérdésekben,nem volt megbízható. Három jó barát megszánt és magukhoz vettek Illegálisan az APOLLO diák otthonba, negyediknek egy improvizált fekvőhelyre  Rövidesen én lettem a mindenesük- adminisztrálva még a legintimebb nő ügyeiket is.
                                Miután bekerültem a MECÉNÁSOK/vásárhelyi jómódú férfinép/ társaságába és  felfedezték hogy jó hangom van, végigénekeltem velük vásárhely összes valamire való vendéglőjét,de lebuját is.
Később szóló énekese lettem a “Tympanon” egyetemi zenekarnak,és jó pénzeket kerestünk az esküvőkön és társadalmi rendezvényeken való zenélésért.
Leigazolt játékosa voltam a vásárhelyi”HALADÁS” csapatának amelyik a Román Nemzeti Bajnokság,első osztályában szerepelt ahonnan –kalória kiegészítő-juttatást is kaptam. Igy adódott aztán hogy több jövedelmem volt mint egy kezdő orvosnak.
Ime egy kép az akkori sport igazolványomból.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése