Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. október 8., szerda

TŰZFOLTOK,CSECSEMŐ ÉS GYERMEKKORBAN-KÉPEKBEN

TŰZFOLTOK-CSECSEMŐ ÉS GYERMEKKORBAN-KÉPEKBEN

A tűzfolt szabálytalan alakú, vörös elváltozás, amelyet  a bőr kisereinek rendellenes tágulata okoz. Komoly esztétikai problémákat is okozhat. A kezelésére kiválóan alkalmas a lézer.
A tűzfolt általában már a születéskor látható és nem múlik el magától. Ez a bőr ereinek fejlődési rendellenessége. Kialakulásának okait folyamatosan kutatják az orvosok.
Az érfejlődési zavarnak sok fajtája van. Kevésbé problémás ha közel helyezkedik el a bőrfelszínhez. A súlyosabb esetek közé soroljuk ha a csontokat, izmokat hálózza át. A tűzfolt Magyarországon a lakosság 0,5-1%-át érinti.
Kezelése régen és napjainkban:
Régen a tűzfoltot röntgensugárral kezelték és folyékony nitrogénnal fagyasztották. Az orvostudomány fejlődésével teret hódított a festéklézer az IPL- kezelés. Lényege, hogy a fény csak a pigmentben nyelődik el, tehát nem károsítja a körülötte lévő szöveteket. Ma ez a legmodernebb kezelési eljárás. A kezelés kisbabák esetében altatásban történik. Az altatás azért szükséges, mert a lézert nagyon pontosan kell a bőrfelületre irányítani.

IKONOGRÁFIA.

1-



2-



3-



4-



5-



6-



7-



8-



9-



10-



11-



12-



13-




14-

15-


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése