Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. október 9., csütörtök

GYERMEKGYÓGYÁSZOK KATEKIZMUSA.. 2-A VÉGTELEN TÜRELEM

                Az egyik nagy tanítómesterem a beteg gyermek vizsgálata folyamán az első helyen említette a gyermeket vizsgáló orvos –végtelen mondhatni határtalan türelmét-a többi igen lényeges szempont mellet mint pl-a kiváló szakmai felkészültség,a helyes orvosi gondolkodásmód és interpretatív készség,a jelentéktelennek tűnő tünetek helyes értékelése,a kórelőzményi adatok helyes felvétele,a gyermek teljes levetkőztetése bármilyen orvosi vizsgálat alkalmával,az együtt érzés kifejezése a beteg gyermekkel. A vizsgálat legyen mindig alapos,lelkiismeretes és mindez a szülők jelenlétében.
                Mint fiatal orvosnak egy kissé eltúlzottnak tűnt a –türelem-kérdésének a feltupírozása. De az idő igazol és oktat- Orvosi ténykedésem alatt főként amikor a gyermekhálózatot vezettem akkor észleltem pregnánsabban hogy több türelemmel hatékonyabb lett volna az orvosi ténykedésem. Példaértékű tanítómesterem Prof.Dr.Szentkirályi István a következőképpen reagált amikor –egy- süvölvény, minden emberi türelmet megtépázó gomolyag,megjelent a rendelőben. A következőket mormolta alig hallhatóan NA ITT 2OO-ig KELL SZÁMOLNOM.
Tehát így vagyunk mi gyermekgyógyászok olykor-hol 1oo-ig,hol 2oo-ig  számolunk attól függetlenül hogy milyen a hangulatunk vagy éppen az egészségügyi állapotunk vagy netalán koszorús ereink visszajelzése.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése