Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. október 13., hétfő

GYERMEKGYÓGYÁSZOK KATEKIZMUSA- 3-ÁLDOZATKÉSZSÉG ÉS LEMONDÁS

GYERMEKGYÓGYÁSZOK KATEKIZMUSA-
3-ÁLDOZATKÉSZSÉG ÉS LEMONDÁS

Talán abból a tényből indulnék ki hogy egy megvizsgált betegért minden felelősség téged terhel,legyen az szakmai,etikai vagy akár jogi vonatkozású. Ez a köztudatban is jól ismert szempont nagyon nagy felelősséget ró a kezelő orvosra legyen az felnőtt vagy beteg gyermek. Visszaemlékszem hogy amikor mozielőadáson voltunk volt olykor –olykor egy beszólás hangzott el előadás közben hogy,/pl-Grósz doktor urat kérjük az előcsarnokba-mindenki a nézők közül tudta hogy beteghez hívják.
A lemondást az áldozatkészséget azt már az orvosi egyetemen vállaltuk,ami aztán állandósult az egész szakmai tevékenységünk folyamán.
A gyermekgyógyászati gyakorlatnak azonban mégis van egynéhány jellemzője az orvosi sürgősségi ellátás időben való rögzítését tekintve-
A gyermekkorban sokszor elképesztően gyorsan következnek be a szövődmények,vagy kerülnek katasztrofális helyzetbe az életfontosságú szervek működései. Amikor igényelik a szülők azonnal menni kell így sokszor elkerülhetjük a sokszor előálló kellemetlen vádaskodásokat vagy elhúzódó jogi elmarasztalásokat.. A gyermekpatológia nem olyan igényű mint pl-egy krónikus szív elégtelenségben szenvedő 8o éves beteg-amire egyesek azt mondják 1-2 óra múlva ott leszek.
Főként az újszülött vagy 3-4 hónapos korú csecsemők-ugyancsak az ilyen szempontból ebbe a kategóriába esnek.
A mindenért –aggódó-anyukák akik minden minimális panaszért azonnal orvosi ellátást igényelnek, hosszú orvosi gyakorlatom arra késztet hogy tekintettel kell lenni az –anyai megérzésre-/instinctio maternis/mert bizony ez nem egyszer beigazolódik.
Ha kiépített pacientúrád van már egy visszautasított vizsgálat a paciens elvesztéséhez vezethet.
Külön fejezet a,neurotikus környezet-igényeiknek a kielégítése sokszor kevésbé igazolt esetekben. Ezeknek a megoldása ha elfogadták paciensnek, az illrtő orvos egyéni elbírálása alá esik.
Megalapozott vagy alapozatlan indokkal igényelt vizsgálatot lássunk el azonnal,mondjunk le életünk egyes kegyes adományairól és –VIZSGÁLJUK MEG A BETEG GYERMEKET.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése