Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2014. október 1., szerda

AZ IGAZ BARÁT 8 JELLEMZŐJE

Az igaz barát 8 jellemzője

Milyen egy jó barát? Igaz barátságok spontán, de hosszabb idő után is köttethetnek. Íme néhány dolog, amire érdemes kamaszként, s a későbbi éveidben is odafigyelned.

1.    Az igaz barát mindig őszinte hozzád
Nem kell, hogy életetek minden egyes pillanatát megosszátok egymással, de a szándékaitok tiszták kell, hogy legyenek. Ez azt jelenti, hogy mindketten valódi arcotokat mutatjátok egymás felé. Ha valami nem egyértelmű, bátran tisztázhatjátok egymással.


2.   Az igaz barát érdekes, jópofa, egyedi
Nyilvánvaló, hisz ez szolgál barátságotok alapjául.
Ami a jópofaságot illeti, nem mindegy hogyan definiáljuk: lehet valaki jópofa, mert ő a társaság középpontja, mert a helyzetből képes érdekes részleteket kiemelni, vagy mert teljesen egyedi, különleges módon szemléli a világot maga körül.


3.    Az igaz barát figyelmes, simulékony
Igaz barátod kitűnő hallgatóság, észreveszi az életedre kiható napi apró mozzanatokat is. Nem gondolatolvasó, mégis képes megmondani, mikor vagy boldog, szomorú, izgatott, rémült, vagy elkeseredett valami miatt. Ha tudja, hogy számodra valami kellemetlen dolgot tett, próbál változtatni a helyzeten, vagy legalábbis beszél róla.

4.    Az igaz barát támogat téged és a céljaidat
Persze, tisztában van vele, hogy laza vagy, de vajon ő is ilyen? Tudja, hogy mit vársz az életedtől? Az igazán jó barát pontosan tudja, mi az, amitől kiakadsz, s mindvégig melletted áll céljaid megvalósításában. Nem akar megváltoztatni, vagy olyan helyzetbe hozni, amiben kellemetlenül érzed magad, miatta nem veszíthetsz el számodra fontos tartalmat, értékeket.

5.    Az igaz barát mindig melletted áll a bajban
Nem fogja lecsapni a kezedről a fiúdat vagy a lányt, akit szeretsz, nem orozza el előled a lehetőségeket, nem akar a hasonmásod lenni. Nem pletykál rólad, nem ront a hírneveden. Ha szükséges melletted áll, s a lehető legtöbbet igyekszik megtenni érted.

6.    Az igaz barát érdeklődik irántad
Minden ember másképp adja a többiek tudtára az érdeklődését. Van, aki látványosan ölelget, van, aki csak szeretettel megsimogat. Az igaz barát gyakran, nyíltan beszél hozzád, tudja mi zajlik az életedben, s őszinte érdeklődéssel fordul feléd.

7.    Az igaz barát mindenkor ragaszkodik hozzád
A hűség az egyik alapvető jellemvonás, ami általában mindenki számára a barátság alapjául szolgál. A hű barát melletted áll, ha kudarcot vallasz, ha leégsz az alkalmassági vizsgán, vagy ha a szüleid elválnak. Iskolaváltás, költözés ellenére a barátságotok továbbra is szoros marad. 

8.    Az igaz barát önmagadért szeret, még akkor is, ha kicsit lökött vagy
Ha barátságról van szó, az elfogadás és a hűség kéz a kézben járó fogalmak. Igaz barátod végigéli veled változásaidat, tudja, hogyan kell kezelni a hülyeségeidet, a gyenge pontjaidat. Türelmes, még ha nagyot is hibázol, megbocsát neked, ha megbántottad. Pontosan úgy kezel téged, ahogyan te szeretnéd, hogy kezeljenek, még akkor is, ha nem hozod a legjobb formád.


 FEMINA,-
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése