Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2016. január 31., vasárnap

GRIZES FELKAR.CSIRKEBŐR BETEGSÉG-KERATOSIS PILARIS

Szerencsére otthon elég jól diagnosztizálható, és rendszeres ápolással el is tüntethető ez az esztétikai probléma.

Grízes felkar - mi okozza?

A durva, érdes bőrt és a kis faggyúpöttyöket az okozza, hogy a bőr nem hámlik le rendes ütemben, az elhalt hámsejtek ottmaradnak a bőrön és a pórusok eltömődnek. Mivel jellemzően a száraz bőrtípusúakat sújtja, általában nem gyulladnak be. A probléma valószínűleg örökletes, és szorosan összefügg a bőrtípussal. Egyes időszakokban javulhat a helyzet, például nyáron, majd ismét visszatérnek a tünetek. Szakértői vélemények szerint hormonális okai is vannak a keratosis pilaris kialakulásának, és terhesség alatt akár meg is szűnhetnek a kellemetlen tünetek.

Mit tehetsz grízes felkar ellen?

Sajnos nincs olyan módszer, amivel végleg eltüntetheted az idegesítő pörsenéseket és gombócokat, csak úgy, ha állandóan kezeled, de szerencsére ez nem jelent nagy munkát. Fontos, hogy ne kapargasd a bőr felszínét, bár a legtöbben ennek nem tudnak ellenállni, mert hegesedhet az apró pattanások helye, ami még csúnyább bőrképet eredményez.

1-



2-



3-






4-


5-




#1 Dr.BauerBela

1 megjegyzés:

  1. Üdvözletem!
    Mivel kezelhető? Próbáltam többféle testápolót, de semmi hatást nem vettem észre...A karomon nem annyira vészes, de a combomon éppen annyira, hogy ne menjek strandra vagy uszodába miatta. (Tudom, hogy nem fertőző, csak kellemetlen).

    Válaszát előre is köszönöm!

    VálaszTörlés