Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. március 8., péntek

Ödémás szem gyereknél

Ödémás szem gyereknél

 

 

 8 éves kisfiamnak az utóbbi egy hónapban nagyon duzzadt a szeme alatt. Reggel, amikor felkel, akkor nagyon, ill. ez megmarad délutánra is.

Ehhez sápadtság is járul.
A tünetek jelentkezésekor elvittem a gyerekorvosunkhoz, aki megvizsgálta, és mivel a fiamnak nem fájt, amikor a doktornő megnyomogatta szeme alatt, a gyerekorvosunk hagyta volna annyiban. Én a nagyon halovány arcszínt is megemlítettem, bár egyértelműen látszott a gyereken, tehát nem kellett volna külön kiemelnem. Az orvosunk azt mondta, ilyen típusú a gyerek, kicsit ödémás a szeme alatt... (Korábban soha nem volt ilyen.)
Én kértem egy beutalót vérvételre, nagy nehezen kaptunk is. Csak a vasat nézette meg a dokink (teljes vérképet nem kért, mondván, minek, ha van étvágya a gyereknek), az eredményt visszavittük, minden rendben, nyugodjak meg.

Sportos testalkatú a kisfiam, mozgékony, étvágya van, sok gyümölcsöt eszik, az iskolában jól teljesít, este fél 9-től reggel fél 7-ig alszik.
A gyerekorvosunk szerint nincs baj, de én nem vagyok igazán nyugodt.  Ráadásul tegnap a délutános tanító szólt, hogy nagyon sápadt a gyermek, nézzünk utána.

Hová mehetnék? Mit tehetnék? Milyen szakterülethez tartozik ez?
A gyerekorvos elutasítja a további vizsgálatot. Én viszont szeretném tudni, mi az oka ennek a dolognak. Szemmel látható a változás a tanító szerint is (szeptembertől ismeri a gyereket), nem ártana utánajárni.

Köszönöm a segítő hozzászólásokat!

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése