Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2019. március 3., vasárnap

Most már biztos: minden családban van egy „kedvenc”

Mindig van egy „család kedvence”. A kishúgotok a legnagyobb hisztirohamát is megúszta egy aprócska ejnye-bejnyével? Épp hogy megszereztétek a diplomát, a család mégis a bátyátok legújabb kupáját ünnepli? Hiába mondják anyuék, hogy egyformán bánnak veletek, mindig van egy kedvenc.
Katherine Conger, szociológus és kutatócsoportja 384 testvérpárt – akik között a korkülönbség maximum 4 év volt – kérdezett meg arról, milyen viszonyban voltak a szüleikkel - írja a Nymag.com. Éreztek-e valamiféle különleges bánásmódot, vagy azt, hogy a szülők a testvérükkel kivételeznek. Ezután a kutatók a testvérek szüleit kérdezték meg ugyanerről.
Az elsőszülötteket talán előnyben részesítik a szülők, mivel egy ideig ők voltak az egyetlen gyerekek a családban. Ők kezdtek el előbb tanulni, sportolni, és ilyenkor a szülők még nem igazán voltak tapasztaltak ezen a téren. Viszont a második gyereknél már tudták, mire számíthatnak, így lehet, hogy vele kicsit szigorúbban, tudatosabban bántak – legalábbis ők ezt gondolták.

Forrás:
Facebook/ Modern Family
Az eredményeken végül a kutatók is eléggé meglepődtek:
A legtöbb szülő ugyan nem akarta beismerni, hogy jobban szerette az egyik gyerekét a másiknál, az apák 70%-a és az anyák 74%-a bevallotta, hogy az egyik gyerekével tényleg kivételezett.
Végül Katherine hozzátette: mindegy, hogy az idősebb, vagy a fiatalabb testvérek vagytok, úgyis azt fogjátok érezni, hogy a szüleitek kegyesebben bánnak a tesóitokkal.
Ide kattintva elolvashatjátok, miért jó, ha ti vagytok a középső gyerekek a családban.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése