Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. március 5., kedd

PÉLDAKÉPEIM A GYERMEKGYÓGYÁSZATI TUDOMÁNYBAN


PÉLDAKÉPEIM A GYERMEKGYÓGYÁSZATI TUDOMÁNYBAN



                             A szakmai pályafutásom során voltak emberek,jobban mondva magas méltóságú szakemberek-gyermekgyógyászok akik különös hatással voltak a gondolkozás módomra,felfogásomra a hivatásom gyakorlásával kapcsolatban. Nagyon tiszteltem azokat akik nemzetközi kitekintéssel is értékelhető eredményeket mutattak fel. Ezek közül azok imprimálódtak a legjobban akiknek- hatalmas szintetizáló képesség- volt a jellemző vonásuk.
          Ezek az emberek be tudtak hatolni az orvostudomány már már uralhatatlan bozótjába és utat vágtak az utánuk következőknek. Megemlítenék néhányat akik szerintem megfellebezhetetlenek a szakmában,és akiket bizalommal követtem.
          -Prof.Dr,G,FANCONI-svájci gyermekgyógyász,akinek gyermekgyógyászati könyve még mindig uralja a szakirodalmat,racionális rátekintéssel erre a nehéz orvosi disciplinára.
-Prof.Dr.ROBERT DEBRE az UNIVERSITÉ DU MEDICINE PARIS-gyermekklinika vezetője,és akinek két kötete –Sistem mise en jour-technikával kiadva lehetőséget adott arra hogy az aktuális problémák különálló lapokra szerkesztve befűzhetők legyenek az eredeti kiadású könyvbe.
          -Prof.Dr,HENRY BARNETT-Egyesült Államok-akinek szakkönyve 25oo oldalon  mindent leír és mindent tud a gyermekgyógyászatról.
          -Prof.Dr.KERPEL-FRONIUSZ-ÖDÖN-a Pécsi klinika volt vezetője és akinek-Gyermekgyógyászat- cimü könyve számomra még mai napig is egy –IMAKÖNYV-a maga szintetizált adataival és céltudatos sallangmentes fogalmazásával és minden szava igaz.
          -Prof.Dr,G:GOLDIS-a Bukaresti Fundeni gyermekgyógyászati klinika vezetője,aki nem annyira a publicisztikájával,hanem előadásaival és célratörő klinikai affinitásával,logikus dedukcióival lepett meg minden előadásában és létrehozott egy olyan intézetet amelyik a gyermekpatológiának egy valódi múzeuma volt.
          Természetesen közvetlen tanító mestereim Prof Dr.SZENTKIRÁLYI ISTVÁNaki a Szegedi Orvostudományi Egyetem előadója is volt előzőleg és Prof.Dr,PUSKÁS GYÖRGY aki a doktorátusom tudományos iránytója.
A rendíthetetlen fegyelmezett gondolkodásmódra,felelősségtudatra,kiváló szakmai áttekintésre oktattak vagy közvetlen módon, vagy írásaikon keresztül. Hálásan köszönöm nekik.
          Ők voltak azok akik megkövetelték,hogy minden tudományos ténykedésnél vagy tudományos programnál előbbre való,azokon a beteg gyermekeken segíteni akik éppen abban a pillanatban fordulnak hozzád.




#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése