Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. december 28., szombat

ÉRTÉKEINK A TEMETŐFŰ ÁRNYÉKÁBAN

ÉRTÉKEINK A TEMETŐFŰ ÁRNYÉKÁBAN.



Ahogy rátekintek a Memento Medical Sătmărean általam  készített és bemutatott videó klipjének mutatójára és az eddig 1700 megtekintőt mutat /az eredeti előadás a szatmári orvosi napok 2013 Október 5-kei tudományos ülésén hangzott el/ eredendően felteszem magamban a kérdést-mi az oka annak hogy ennyi ember 40 percet áldozott a videó anyag meghallgatására ?
Latolgattam a számomra is meglepő érdeklődés hátterét.
A személyemhez kötődő okokat eleve kizártam,hiszen egy 83-dik évében lebegő öregember akár elismerésre is érdemes teljesítménye /szövegszerkesztés román nyelven,a dolgozat bemutatása/valljuk be őszintén nem szokásos jelenség napjainkban.
A munkám eleve nem stílusteremtő vagy cicomázó célzattal készült  így hát nem szolgál maradandó élményanyagra irodalmi teljesítmény szempontjából sem.
Van egy megérzésem,mégpedig hogy a társadalmunk ébredezik és igényli az
előző századok érzésvilágát,elege van a közelmúlt és jelen hazug,demagóg,bizonyítottan ködbevesző semmit mondásaiból ami a számos tisztességtelen szónok szájából hangzik el sajnos  még napjainkban is. Valamint hogy mindenkinek a személyéhez kötődő alkotott értéke,földi létének bárminemű erénye említtessen meg a köz emléktárában és ne a temetőfű árnyékában landoljanak ismeretlenül,örök némaságra ítélve a társadalom alkotó értékvilágát
VERBA VOLENT-SCRIPTA MANENT-/AZ  IRÁS MEGMARAD A SZŐ ELREPÜL-hanzottak el a Római Szenátus falai között Caio Titus örökértékű szavai 2000 évvel ezelőtt.
Tehát én betűkbe véstem az emlékezés tisztességét,az egyénre szabott teljesítmény értékrendjeit lehetőleg az őszinte szó varázsával,mindezt
azért, hogy ne tűnjenek el a történelem ködtakarójába jeltelenül és jellegtelenül ezek tisztessége és emberi sorsjavító alkotókészsége.


Mindez egy tisztes próbálkozás volt. Kívánom hogy találjon folytatókra.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése