Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. december 17., kedd

GONDOLKODTATÓ EGY DECEMBERI ÉVFORDULÓN

A  GONDOLKODTATÓ EGY DECEMBERI ÉVFORDULÓN !!

MEGÉLHETÉSI ANTIKOMMUNISTÁKRÓL

A kommunista ideológia tagadhatatlan részese  a történelem mindmegannyi embert rontó izmusának.
Az izmusok ideológiai alapja az állandó ígérgetés hol állandó jelleggel, hol időszakosan választások előtt, ha kell bikacsökkel ha másként nem hajlik a “jó szóra” a megátalkodott földhözragadt.
Gyermekkoromban nem is hallottam a kommunizmusról. Amikor javában pusztított a második világháború és naponként hordta a postás a gyászkertes táviratokat amiben közölték a hozzátartozókkal hogy az apa,testvér hősi halált halt a hazáért,érthetetlenül álltunk mi gyerekek hogy miért nem  láthatjuk többet a szeretett személyeket.
Mi csak annyit hallottunk azokban a napokban hogy jönnek az oroszok-nem a kommunisták, hanem az oroszok. És jöttek,de mennyien. Aknákkal szétverték a szülőházunkat,az udvarunkban ferdeszemű kirgiz harcosok és harcos nők főzték üstjeikben a mindennapijukat.
Miután az első vonal elvonult jött a minden izmusra jellemző államadminisztráció székfoglalója a maga retorzióival, felkarolva a gomba módra elszaporodott illegalistákkal. Ekkor halottam mind gyakrabban az –elvtárs szót,meg azt hogy aktivista,meg illegalista. Aztán jöttek a- füleseink-ugyanilyen felosztásban

És  jött a párt a mindenek hatalmasa az ítélet végrehajtó, vagy alkalomadtán az adományozó az arra illetékeseknek. Párttag lett,anyuka,apuka,dédi,sógor,koma,istenes,istentelen,becsüle-tes,börtönviselt. Elvégre mindenkinek meg kellett élni valamiből,hisz akkor még nem ismertük a kommunista kiáltványt és csak a mindennapiért léptettek be. Mint minden diktátornak van egy rémálma, hogy mindenki egyféleképpen gondolkozzon és mindenki egy párt tagja legyen természetesen egy biztonsági körítéssel övezve//szekuritate./Románia lakosságának 80-85 % párttag volt. Miután mindez beteljesült,és  a párttagok  mély hálájukat kifejezve a szeretett vezető iránt lekaszabolták a mindentudót.
.
Akkor még sokan illegalistáknak nevezték magukat hisz az volt a –trendy. De legalább akkor még nem lehetett politikai prostitúcióról beszélni,mert csak egy párt volt,és nem lehetett az hogy valaki kiment pisilni a parlament helységéből és visszajövet már más párt soraiba ült be.
FELSZABADULTUNK-Végre itt lett a több pártrendszer és azoknak a  kijelölt keret haszonlesői. Az első napokban a fő zászlóvivők eltűntek a felelősségre vonás kényszere alól,és csak hónapok után mertek előbújni- Erre az időre már szeretett –FÜLESEINK-kikűldték a fiukat hogy alakítsanak vagy 1oo pártot, jó pénzért a mi zsebünkből. Itt aztán következett a –BALKÁNI-kavalkád,egyik napról a másikra egy egész ország nagyon mélyen érző kommunistából,szenvedélyes demokrata lett. Hazafias,istenfélő beszédektől voltak hangosak a közterek,ugyanazok és utódaik szájából akik néhány napja még szeretett rendszerük megdöntéséről siránkoztak fennhangon, közben legyilkolva a felszabadulni vágyó testvéreiket.
Ezután 1000 fokos fordulat következett be és megéltük a hithű komcsik, „KOMCSIZÓ” történelmi időszakát az újrahelyezkedés és a társadalmi javadalmak újraosztásának  erkölcstelenségét.
Ez az időszak már csak a vehemens komcsizásról és a megélhetési antikommunisták hatalmáról szólt. A 2-3 napos bősz demokraták, rutinszerűen lekommunistázták azokat akik még nem fértek a húsosfazékhoz. Ez 2o éve így folyik nap mint nap,és az –úgymond tehetséges demokraták-köznyelven az –okos és ügyes  fiuk-akár akarja BRUXELL akár nem,megszakítás nélkül lopnak sőt rabolnak A közelmúlt jelesei, most is ágálnak,villák,jachtok,elképzelhetetlen sikkasztások,botcsinálta menedzserek osztják a lapokat. De most már az új brüsszeli gazdák néma szemlélődése közepette.
 Képviselőinket időszakonként meggyóntatják- majd feloldozzák őket és legfeljebb ,kicsikarnak belőlük egy –vezeklő fogadalmat,amit sohasem tartanak be. .Mire kiszállnak a repülőből már mindent elfelejtettek és még nagyobb hévvel folytatják a lopást,az embertársaik kisemmizését.
És mi a puccos kis szürke verebek csak ülünk a dermesztő decemberi éjszakában a villanyhuzalokon és álmélkodunk azon hogy hogyan is  kopasztottak meg ismét bennünket, a politika fekete köpenyébe burkolózó démonok.
P.S. Mély emberi tiszteletem azoknak akik felülemelkedve az éppen aktuális izmusok ideológiáinak tisztességtelen járandóságain,tisztes alkotó munkával végigszenvedték az álnokok, ügyeskedők hadjáratát. Mert visszavonhatatlan igazság marad hogy ezek nélkül –pókháló borítaná minden léhűtő ülepét.



#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése