Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. december 28., szombat

HOGYAN ELŐZHETŐ MEG A FÜLGYULLADÁS GYERMEKEKNÉL

Hogyan előzhető meg a fülgyulladás gyermekeknél?

1
2
3
4
5
A gyerekek többféle okból kaphatnak középfülgyulladást. Immunrendszerük még alakulóban van, a bölcsődében vagy az óvodában pedig könnyen elkaphatják a náthát.

A fülgyulladás nagyon fájdalmas lehet. Egyes kisbabáknál, akik még nem tudják elmondani, hogy pontosan mi és hol fáj, előfordulhat, hogy diagnosztizálás nélkül múlik el. Sok szülő nem is tudja, hogy gyermekének fülgyulladása van, míg el nem viszi gyermekorvoshoz azért, mert beteg vagy csak egy rutinvizsgálat kedvéért.

Egyes gyerekek vidámnak tűnnek, semmilyen tünetet nem produkálva, míg mások sokat sírnak, nyűgösek.

Számos egyszerű lépés létezik, melyek betartása által elkerülheted, hogy kisgyermeked fülfertőzést kapjon. Nincs arra garancia, hogy kisbabád nem kap el egy ilyen fertőzést, de az a tény, hogy mindent megtettél annak érdekében, hogy ez ne történjen meg, csökkentheti a bűntudatot, amelyet esetleg érezhetsz.

Egyszerű lépések a fülgyulladás megelőzése elkerülése érdekében:

 Ne dohányozz! A füst irritálja a légzőszerveket, és ettől begyulladhat az Eustach-kürt. A gyerekek fülkürtje, ami a garatot köti össze a dobüreggel, szélesebb és rövidebb a felnőttekénél. Érvényes ez mind a dohányosokra, mind azokra a családtagokra, akik ennek ki vannak téve. Még akkor is, ha házon kívül vagy a kocsiban dohányzol, amikor gyermeked nincs veled, a dohány illata a kezeden még mindig érezhető, ruháidat is áthatja és előfordulhat, hogy később gyermeked ezt beszívja.

 A hideg időjárás alkalmas a megfázásra. Ha a családtagok gyakran és alaposan kezet mosnak, valamint más megfázás elleni intézkedéseket is alkalmaznak, hozzájárulnak a nátha és a fülgyulladás megelőzéséhez. Mivel a kockázata a megfázásnak és a légzőszervi megbetegedéseknek megnő a téli időszakban, lecsökkenthetnéd az esélyét, hogy gyermeked megbetegedjen és elkapjon egy fülgyulladást, ha - amennyire csak lehet - elkülöníted a többi gyermektől.

 A csecsemő táplálása és etetési pozíciók. Tápláld a gyermeket függőleges pozícióban. Ha a baba a hátán fekszik szoptatás közben, előfordulhat, hogy a tej behatol az Eustach-kürtbe (a fület a garattal összekötő járat). Próbáld az öledben tartani, miközben eteted, ahelyett, hogy az ágyba fektetnéd magad mellé. A tudományos vizsgálatok bebizonyították, hogy az elhúzódó szoptatás nyugtatás gyanánt is fülgyulladást okozhat, mivel a száj és a fül összes csatornája összeköttetésben van.

 Intézményesített gyermekgondozás
. Értékeld újra az intézményesített gyermekgondozás lehetőségeit!
-Azok a kisgyerekek, akik bölcsődébe, óvodába vagy napközibe járnak, sokkal többször betegednek meg vírusos légúti fertőzésekkel (nátha), amelyek fülfertőzéshez vezethetnek. Ha kisgyermeked bölcsődébe jár és sokszor megbetegszik, kérj meg inkább egy családtagot vagy egy ismerőst, hogy vigyázzon rá, amíg te dolgozol.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése