Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2013. december 15., vasárnap

AZ ÉRTÉKEK TISZTELETÉNEK TÖRTÉNELMI HŰSÉGE

 AZ ÉRTÉKEK TISZTELETÉNEK TÖRTÉNELMI HŰSÉGE
            DR.LÜKŐ BÉLA KÓRHÁZ-SZATMÁRNÉMETI


Nem tisztem,de főként nem vagyok hivatott elbírálni saját írásom minőségét,sem irodalmi stílus vetületeit,sem tartalmi igényességét,vagy a megbocsátandó esetleges részrehajlásait.
A Szatmárnémeti orvosi napokon/2013 október 5-én elhangzott „Memento medical sătmărean “címmel- eredeti tudományos dolgozatomról van szó amit 40 perces tartamú videóra vettek fel  és amit a NET-re is feltettek
A bemutatott munka elkészítésének  az igénye már bennem lappangott amióta én is az utolsó 25 méteren sántikálok és számoltam azzal hogy ha én is beburkolózok a fehér köd fátyol leplébe nem marad kortárs aki megírja vagy emlékezzen  azokra az emberekre akik adott történelmi időben szülővárosom eleit képezték.
Ma amikor már jelen pillanatban 1450 a megtekintők száma a videómnak,/ezek közül számosan külföldi országokból/ felteszem magamban a kérdést : hogy mit tekintenek értéknek a rituális orvostörténeti jelentőségén kívül azok akik 40 percet áldoztak az én szerény írásomra.
Talán az emlékezés tisztessége,a hivatásunk értékeinek méltányosságára való emlékezés,
és rendünk tisztességének ápolása-mindezek az elkövetkezők okulására.
Igy amikor már 82 évesen nem bolyong annyi tudományos turpisság a frontális agytekervényeim girlandos útjain jól esett emlékezni és betűbe vésni emlékeimet amik ezekhez a tisztes emberekhez kötnek.



#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése