Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. október 10., szerda

Ikrek egymás között –ikerkapcsolatok




Vajjon mit éreznek az ikertestvérek egymás iránt? Tragédiához vezető vetélkedés vagy a hagyományos testvéri kapcsolatoknál sokkal erősebb barátság, segítőkészség jellemzi a viszonyukat? Az embereket régóta izgatja az a ,,csoda’’ amely egy-egy ikerpár azonos megjelenésében rejlik és még inkább a közöttük meglévő titokzatos viszony . A kérdéssel kapcsolatban nem sok tanulmány jelent meg, inkább a bulvárlapok szoktak beszámolni érdekes és különös történetekről. Úgy tűnik azonban, hogy a misztikusnak tűnő ikerkapcsolatok valójában abból adódnak, hogy az ikrek születésüktől kezdve a nap24 óráját egymás társaságában töltik hosszú éveken vagy évtizedeken keresztül, és ennek következtében szinte jobban ismerik egymás rezdülését és gondolatát, minta saját magukét. Nemcsak a kívülállók, de maguk a szülők is hajlamosak arra, hogy az ikreket egyetlen egységként kezeljék. Ugyanakkor nem kétséges, hogy az ikrek elkülönült személyiségek, akiknek szükségük van arra, hogy felnőttként önállóan is megálljanak a lábukon.
Egy iker számára ő-saját maga. Az egyéniséggé és önálló személyiséggé válás egy iker számára sokszor nagyon nehéz. Ezért fontos, hogy már egészen kicsi koruktól ösztönzést és lehetőséget kapjanak, hogy mint egyéniségek fejlődjenek.








Az alábbiakban felsorolunk néhány olyan módszert, amely ehhez nyújt segítséget:
-         Válasszanak különböző hangzású neveket, amelyeket nem lehet összetéveszteni.
-         Ha lehet öltöztessék őket különbözően .Így nemcsak a kívülállók, de az ikrek is könnyebben meg tudják magukat különböztetni egymástól. A kis ikrek elragadóak, amikor egyforma öltözékben vannak, de ugyanolyan aranyosak, ha pl. különböző színű a viseletük.
-         Tudatosítsák a rokonaikban, ismerőseikben, hogy az ikrek nem jelentenek világszenzációt. Ők egyszerűen olyan testvérek, akik egyidőben születtek és jobban hasonlítanak egymásra.
-          Ne kezeljék az ikreket azonos módon, gondolván, hogy így igazságos. Még az egypetéjű ikrek is különböző természetűek, különböző ízlésük lehet, nem mindig ugyanabban az időben fáradtak, álmosak, éhesek és nem mindig ugyanazokat a dolgokat akarják csinálni. Sokkal szerencsésebb, ha az igényeiknek megfelelően bánnak velük.
  Ha megszívlelik ezeket a tanácsokat, akkor sokkal könnyebb lesz, hogy állandóan két külön egyedként gondoljanak rájuk, mindegyikre a saját tehetsége, a saját természete és saját egyénisége szerint. (Forrás: Dr.Métneki Júlia: Ikrek Könyve –A fogamzástól a felnőttkorig)

http://www.tetra.ro/ta/c85/katalin/1oldal_elemei/image009.gif








#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése