Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. október 12., péntek

Ezt tegye, ha féltékeny a gyerek

Ezt tegye, ha féltékeny a gyerek


A gyermekek úgy gondolják, hogy meg kell küzdeniük a családon belüli szerepükért /Fotó: Europress 
A gyermekek másfél éves korukra felfedezik, hogy másokkal is van kapcsolatunk rajtuk kívül. Két éves korukra pedig rájöjjenek, hogy az ilyen zavaró tényezők miatt kevesebbet kapnak belőlünk. És valahányszor új ember lép az egyenletbe, meg kell küzdeniük az új szerepért, helyért.
Hirdetés
Kérdés, hogy ez a féltékenység, miben nyilvánul meg. Ha gyermekeink megverik, összeszidják, vagy kínozzák azt, akire féltékenyek, küldjük ki őket a szobából – vagy legalábbis különítsük el a másik gyerektől.
Figyeljünk arra, hogy minden gyerek kapjon megfelelő szerepet a családban, így érzik majd, hogy hová is tartoznak. Kistestvér érkezésekor keressünk az idősebb gyermekek korát hangsúlyozó szerepet.
Fontos, hogy a nagyobb gyermekre is figyeljünk, ha kistestvér születik /Fotó: Europress Thinkstock
Soha ne hasonlítsuk a testvérekhez vagy a pajtásokhoz a csemetéinket, mert különben haraggal és féltékenységgel fordulnak feléjük.
Mondjuk el nekik, hogy mindenki másban tehetséges vagy ügyetlen és ösztönözzük őket arra, hogy csak a pozitív dolgokra koncentráljanak.
  Mindig beszéljük meg, hogy kinek mi a szerepe a családban /Fotó: Europress Thinkstock
Beszéljünk nekik arról, hogy lehetetlen két embert egy bizonyos eredmény alapján összehasonlítani, és figyelmeztessük arra őket, hogy a féltékenység megöli a barátságot.
#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése