Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2018. október 16., kedd


-DIAGNOSTICUL PEDIATRIC-





-Pediatria in scheme-
-Semiologie pediatrică-
-Semiologie radiologică pediatrică-
-Atlas de pediatrie-
-Blitz diagnostic in pediatrie-
Dr. Béla Bauer's Official Website - dr.bauerbela.ro
STIMAȚI COLEGI !!
Cele 5 lucrări cu înregistrare electronică editate şi comunicate separat de mine au un caracter comun de abordare a problematicii elaborării diagnosticului pe baza unor date cât mai sintetice, bine sedimentate şi verificate în timp, accesibile în câteve secunde, la orice nivel în asistenţă sanitară, are ca scop determinant şi fără echivoc, spijinirea practicianului in asistența copilului bolnav.
Partea clinică, este reprezentată de Pediatria în scheme , Semiologia pediatrică,Blitz diagnostic în pediatrie lucrări ample, de un real folos pentru cei care, şi-au însuşit noţiunile elmentare de mânuire a unui calculator, având acces la documentaţia dorită în fracţiuni de secundă.
Imagistica clinică şi radiologică va ajuta pe mulţi colegi, ca un îndreptar de memorizare vizuală şi a entităţilor mai rare în patologia infantilă.
Problematica capitolului: diagnosticul la prima vedere - Blitz diagnostic - împărtăşeşte din experienţa cumulată de cei mai vârstnici medici, spiritul de observaţie, intuiţia acumulată în timp şi transmisă cu generozitate generaţiei mai tinere.
Scopul final a lucrărilor este elucidarea cât mai rapidă a cauzei suferinţei copilului, prin punerea la dispoziţia practicianului uşor şi rapid a unor date clinice şi paraclinice, prin mijloace electronice.

.
Pe lângă experienţă personală, sunt cuprinse date din literatura pediatrică, pe care am parcurs-o timp de 6o de ani de practică păediatrică, precum şi numeroase studiile mele clinice.
Viziunea largă, contemporană a disciplinei de pediatrie este asigurată de prezenţa unor nume sonore pe plan mondial după cum urmează:
- lucrările clasicilor pediatri germani: ROMINGER, FEER, KLEINSCHMIDT, MORO, GRUNDLER, HENOCH, GLANTZMANN, FANCONI
- tratatele de pediatrie franceză: ROBERT DEBRE, MARCEL LELONG, JEAN DUPUY
- tratatele anglo-saxone de pediatrie: NELSON, BARNETT, EINHORN-KEMPE, J. CAFFEY, KELALIS KING, MENKES, NATHAN, DUNCAN şi alţii
- vârfurile pediatriei româneşti: ALFRED RUSESCU, C. C. CONSTATINESCU, GHEORHE GOLDIS, MIRCEA GEORMEANU, MIRCEA MAIORESCU, VALERIU POPESCU, A. CHISU, J. BUTNARIU
- pediatrii maghiari: KERPEL FRONIUS, BODA DOMOKOS, GEGESI KISS
- reviste prestigioase de pediatrie pe plan mondial: PEDIATRICS, KINDERARTZ, ANNELES DE PEDIATRII, ARCHIVES FRANCAIS DE PEDIATRIE, PEDIATRIA, GYERMEKGYOGYASZAT, AMERICAN JOURNAL OF DISEASES OF CHILDREN, JAMA etc.
- lucrările mele ştiinţifice, publicate şi comunicate, teza de doctorat, schimburile de experienţă, cursurile de perfecţionare numeroase pe care le-am efectuat în ţară şi în străinătate
Unele din scheme prezentate sunt etern-valabile în patologia infantilă, formulate chiar de clasicii disciplinei de pediatrie, iar altele mai ales cele de explorare şi tratament reclamă o revizuire în timp.
Golurile inerente trebuiesc completate după preferinţe sau gândire medicală individuală cu spirit de responsabilitate şi rigurozitate.
Cele cinci lucrări editate  în condiţiile actuale de formare, pregătire şi perfecţionare pediatrică consider că este de un real folos pentru cei care sunt legaţi de asistenţa copilului.
Îmi exprim speranţa ca veţi primi această lucrare cu atâta bunăvoinţă, cu câtă am lucrat eu la redactarea ei, în interesul micilor nostrii prieteni-pacienţi.
Satu Mare, la 16.Octonbrie.2o18.
DR. BAUER BÉLA
MEDIC PRIMAR PEDIATRU
DOCTOR ÎN MEDICINĂ.
Mulţumiri sincere Domnului Dr. BUMBULUŢ CĂLIN un coleg cu aptitudini deosebite atât ca practician, cât şi cu o viziune clară privind activitatea ştiinţifică şi de perfecţionare a cunoştinţelor profesionale. Prin lecturarea şi sprijinul tehnic acordat în mod dezinteresat a adus o contribuţie valoroasă la finalizarea acestor lucrări.


#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése