Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. június 7., kedd

EGY FÉL ÉV ÉS 5OOO OLDAL A VILÁGHÁLÓN

Egy fél év-5ooo oldal a világhálón

Én ma azt az örömet jubilálom hogy egy fél éven keresztűl irásaimmal segithettem azoknak akik ezt igényelték.Jubilálom azt az örömérzést is,hogy teljesen ismeretlenül 36.ooo embert elgondolkoztattama gyógyitás,gondozás a tudás értékelemeiről és nem utolsó sorban a szeretetről De ugyanúgy jubilálom hogy teljesen ismeretlenül elfogadták tőlem a segiteni akarás tiszta érzelmi és értéki sugallatát.

Dr.Bauer Béla

Mindennemü alkotó munkának, kell legyen egy elfogadható,értékelhető

háttere amit a szűkebb szakmai vagy a társadalom tisztességes rétegének kötelezően el kell magyarázni-Ezt teljesitem én az alábbiakban.

Miért irtam minedezem munkáimat teszik fel egyesek a kérdést?

Az elsők érvek között talán az egyetemi gyermekgyógyásati fakultások megszüntetését emliteném.Az általános orvosképzésben a gyermekgyógyászáti oktatás elégtelenné vállt úgy időben mint tartalomban.A kezdő orvosok úgy a gyakorlati mint az elméleti sőt a dokumentációs lehetőségeket is tekintve, meglehetősen egy előnytelen hely-zetből indulnak el a nagyon felelősségteljes munkájuk gyakorlásában..Egy diagnosztikai összhangzattanu munka amit jómagam a köz rendelkezésére ajánlottam elektronikus kiadásban,egy olyan helyzetben amikor a családi orvosi rendelőket most látták el Lap-topokkal-egy kattintás reményével nagy segitséget kaphatnak.Még ma is átérzem a pályakezdés emócióinak minden mozzanatát,és úgy éreztem mindig hogy szolidáris maradok ezekkel a kollégáimmal.

Vannak általános követelmények amiket tisztességgel meg kell őriznünk

-a megbizhatóságot,minőséget és közérthetőséget

-a szavahihetőséget és tudományos hitelességet

--a mindenki által való hozzáférhetőséget

- a szakmai jelleg gyakorlati szempontjainak a prioritásait

-és mindenekelőtt a leszélesebbkörü tájékozódás vagy

tájékoztatás igényeinek való megfelelést

Mielőtt a Web oldalamat létrehoztam,a körülbelül 5-6ooo oldalt, rendszereznem kellet azokat orvosi vonatkozásu,gyermekgondozási és gyermekvédelmi ,valamint közéleti problémákra.

Nem én állitom hanem a különböző statisztikai rendszerek nyilvánvalón kimutatták hogy a munkáim eljutottak a világ minden részére- -

Tulajdonképpen az egész szakmai pályfutásom papirra vetett munkája fellelhető de főként, az utóbbi 8-1o évben már kellő tapasztalattal való és nagyon nehéz, kemény munkával végeztem el ezt a feladatot.

Mindennemü törekvésem az volt hogy hasznára legyek irásaimmal az arra igényt tartó kollégáimnak,az édesanyáknak gyermekük nevelésében,gondozásában,valamint arról is hogy hogyan éltem meg ezen -rusnya világ-fondorlatait-mindezt kevés örömmel és több keserüséggel.

A Web lapom egyik nagy előnye hogy sikerült egy kalap alá

hozni-

-a gyermekgyógyászati hivatás ismérveit egy olyan egyedülálló elektrónikus szerkesztésü könyvben , ami a maga nemében minden fejezetét magába foglalja a gyermekgyógyászat mai adattárának,és mindez egy kattintással hozzáférhetővé válik minden érdeklődő számára.

-a –Gyermekgyógyászati Atlasz-ami kb-1ooo felvételt tartalmaz az oldal megnyitása után rögtön a nemzetközi gyermek-

gyógyász közösség figyelmének az előterébe került és nagyon sok érdeklődőt vonzott a lapomra a világ minden tájáról/18.ooo orvos kollégám,értékelte vagy vette igénybe tartalmát.

-A Blitz diagnózis a gyermekkorban/diagnózis az első látásra / az orvos elődeink és saját tapasztalatunk összegzése fél mondatokban de határozottan állitom hogy értékes klinikai megfigyelések-

kel,bővitette a gyermekgyógyászati irodalmat és jelen pillantig egyedülálló a gyermekorvosi irodalomban..

Klinikai tanulmányok-sokrétü,közleményemet tartalmazza ami esetleg az élményanyag minőségét tekintve hozzájárulhat az orvosi szemlélet személyszerinti kialakitásához.

-Kutatásaim eredményei és nemzetközi elismerése.

Ugyancsak ezen a lapon jelentettem meg három gyermekgondozási

munkámat-1-Gyermekgondozási tanácsok közhasznu gyűjteménye-

és a Gyermekgondozási Böngésző/amit már az első hónapban 1ooo magyarországi anya használ-A két kiadvány 14oo oldal,valamint a most megjelnt Képes-Kismama-blog -975 oldal Nagyon büszke vagyok erre a három munkámra,elsősorban nem azért mert 4 évig dolgoztam rajtuk-hanem sikerült közös lapra tenni az orvosi,védőnövéri és szülői

teendőket elméleti és gyakorlati sikon.

Ez orvosi létem egy nagy,felejthetetlen érzelmi megélése- Nagy öröm tölt el és boldog vagyok hogy megirtam és hosszantartó értéket alkottam az édesanyáknak,családoknak olykor a sors által rájukszabott nehéz helyzetekben.elvándorlás,magadrautaltság,szegénység stb.-

A –Közéleti irások-ezek már a közelmúlt és jelenlegi gyarlóságainkról, a barátokról,szatmárról, szülővárosomról,modortalan de igaz irodalmi próbálkozásaimról és életem értelmének elszámolásáról szólnak.

Csodálatos dolog az amikor egy kattintással jelzik a kollégák a tudományos fórumok,az anyukák hogy szügségük van a munkádra,úgy ismeretlenül, csupán a leirt tények minősége alapján.Az alkalom hogy kiteregedheted és hasznosithatod azt, amit értéknek tekintenek benned,és amiket sokszor mellőztek vagy lebecsültek az illetéktelenek.

Ez a egy becsületes alkotó munka története,és ami két Web lapon található meg./www.dr.bauerbela.ro és a-www,conexiunimedicalesm.ro –saját rovat-/

Köszönöm minden látogatómnak hogy megtisztelt érdeklődésével és bizalmával.

Dr.Bauer Béla

Szatmárnémeti-2o11.június-6-án #1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése