Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. június 4., szombat

GYERMEKORVOS NÉLKÜL??

GYERMEKORVOS NÉLKÜL

Gyermekorvos nélkül azért mégse próbálkozzunk…

Vajon ki ne ismerné a viccet, mi szerint a nátha, ha kezelik egy hétig tart, kezelés nélkül hét napig? A nátha ugyanis egyike azon szép számú betegségeknek, amelyeket a mai orvostudomány nem tud gyógyítani, ám néha mégis úgy tesz, mintha megkísérelné.

Ez a jelenség a felnőttkor és a gyermekkor betegségeivel kapcsolatban egyaránt tapasztalható. A gyermekkori betegségek több mint 95 százaléka magától meggyógyul és nem igényel orvosi ellátást. Következésképpen a gyermekorvosok által felírt gyógyszerek csakúgy, mint a gyermekeken végrehajtott sebészeti beavatkozások 90 százaléka szükségtelen, és számos kockázatot rejt magába.

A gyermekorvosok idejük nagy részét arra fordítják, hogy a szülőt megnyugtassák. Bár a gyermek ritkán szorul kezelésre, mégis terápiában részesítik, aminek a gyermek viseli a következményeit és a szülő az, akinek mindettől "enyhül" az állapota,állitják ezt egyes nem szakavatott orvosok,hatalmas kárt okozva a gyermekellátésnak.

A munkáik általában gyakorlati gyermekgyógyászati tanácsadó szülők és leendő szülők részére. A szerzők több mint 30 éves gyermekorvosi tapasztalatai alapján adja közre a szükséges információkat diagnosztikáról és kezelésről, amelyek segítségével a szülők maguk is egyértelműen meg tudják állapítani, mikor van szükség orvosi beavatkozásra és mikor nincs. A könyv ugyanakkor nagy hangsúlyt fektet a megelőzésre és az embert mint egészet szemléli, akire hatással vannak már a születése előtti események, továbbá a táplálkozása és a környezete.

Dr. Robert S. Mendelsohn ismert kritikusa az orvosi szakmának. Véleménye szerint egészségünket legjobban a minket kezelő orvosok veszélyeztetik, mivel a modern orvostudomány módszerei csak ritkán működnek, és gyakran sokkal veszélyesebbek, mint azok a betegségek, amelyeket állítólag diagnosztizáltak és kezelni akarnak.Habár vannak ilyen jellegü vélemények amik teret nyernek a köztudatban is,jómagam azt ajánlom ne próbálkozzunk ilyen jellegü irásokkal vagy felfogásokkal mert a bekövetkező – drámákért – majd nem találunk felelőst autentikus felelőst, csak –kézmosogató, felelőtlen dilettánsokat. Az áldozat a vitatkozó felek között az-ártatlan,koránál fogva döntésképtelen gyermek.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése