Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. július 30., szombat

SZÜLŐI ÉS ORVOSI GONDOK SERDÜLŐKORBAN

Szülői és orvosi gondok serdülőkorban.-

Míg a serdülőkor egy normális állapot és nem betegség, különböző betegségek megelőzésére és betegségek is első pillanatra látszik a pubertás alatt. Bizonyos feltételek mellett potenciálisan összefüggésbe hozható a pubertás közé:

* Pattanás: Akne egy gyulladás a faggyúmirigyek és a szőrtüszők a bőr, ami a legerősebben az arcon. A hormonális változások pubertás kialakulásához vezethet az akne sok serdülő fiúk és lányok.

* Gynecomastia: Gynecomastia kifejezés leírására használt bővítése a férfi mell. A hormonális változások a pubertás okozhat átmeneti gynecomastia rendes fiúk, hogy általában tart hat- 18 hónap. Pubertás gynecomastia történik egy átlagos életkora 13 A fiúk és sérti akár fele normális kamasz fiúk.

* Vérszegénység: A normál pubertás progresszió férfiaknál jár növeli a ferritin (vas) és hemoglobin koncentrációja a vérben, de ez a növekedés nem figyelhető nőknél. Serdülő lányok inkább kevesebbet fogyasztanak, vas-tartalmú ételek, mint a fiúk, és ez a, kombinált vér veszteséget menstruációs vérzés, elhelyezheti serdülő lányok veszélyeztetettek a vérszegénység.

* Nemi úton terjedő betegségek (Szexuális úton terjedő betegségek): Ha tizenéves vált szexuálisan aktív serdülőkorban, esetükben nagy a kockázata a HIV és más nemi úton terjedő fertőzések.

* Gerincferdülés: Mivel a gyors növekedés serdülőkorban, gerincferdülés (rendellenes görbület a gerinc) lehet rosszabb.

* Látászavarok: Rövidlátás (myopia) magas előfordulási gyakorisága a pubertás alatt, mert a növekedés az axiális átmérője a szem.

* Váz-és izomrendszeri sérülések: Serdülők lehet különösen hajlamosak váz-és izomrendszeri sérülések a növekedési kilövellés, és a növekedés során az izmok tömege. Mivel a csontok növekedését általában megelőzi a teljes csont mineralizáció, serdülők veszélyben vannak törések. Is, mivel a növekedés a végtagok rendszerint előtt bekövetkező növekedés a csomagtartóban, Egyes ízületek lehet balra egy korlátozott körét, a mozgás, amely növeli a kockázatot a rándulások és törzsek.

* Diszfunkcionális méhvérzés: Lányok, akik a közelmúltban kezdtek menstruálni esetleg szabálytalan, meghosszabbított, vagy erős menstruációs vérzés. Anovulációs (Nem peteérése) a leggyakoribb oka a rendellenes menstruációs vérzés serdülő lányok.

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése