Keresés: gyermekek orvosi cikkekben - Children medical articles: Search box

2011. július 14., csütörtök

LEVÉLVÁLTÁS KÉT BARÁT KÖZÖTT.

LEVÉLVÁLTÁS KÉT BARÁT KÖZÖTT

Személyes és intim a tartalom..De az érzelem és a gondolatvilág nagyszerüsége,megengedi hogy túllépjek ezeken a korlátokon,még ebben az előitéleteken bővelkedő világban is. Leirjam azt az érzésvilágot ami közöttünk szatmári barátok között létezik mindmáig, és ami az urnákig is elkisér.

Kedves Béla!

Rábukkantam, majd hajnali négy óráig olvastam életrajzi írásodat. Emlékek áradatát fakasztotta...

Ha részletezném,Te is hajnalig olvashatnád levelem...

Ime, a példa - a ritka, a nagyszerű -, hogyan lehet szűlőföldön, mi több, szülővárosban rendkívűli életművet építeni, többszörösen sajátos-hátrányos körűlmények között - ha az ISKOLA, a CSALÁD ( a gének) működésbe hozzák az értékteremtés kényszerét.

Hajnali álmaimba Szatmáron jártam, csikasz koromban... Képek villantak szeszélyesen: Vakító napfényben, vakító kék ég alatt battyogtam Gimnáziumunktól haza, a Hunyadi uccába... Találkára vártam a Villanyóra alatt... Csólentett ettem a Tivoliban Rög József tanár urral, és Tojás húzta a Hallgatót... De átmentem a Vashídon is, horgászni a túloldali hídlábnál... Antal Péter letolt, mert korcsolyával cipőimen űltem az órán (felkötöttem a Hudorát,hogy szünetbe ne vesztegessem az időt)...

Feleségem aggódott:Milyen sokáig alszom?!... Időnként belesett,mert beszéltem álmaiban. De nem riasztott, mert nem pörőltem - mint máskor -, hanem mosolyogtam - mint ritkán.

Folytatom a Bauer-kúrát.

Köszönöm, Doktor Úr!

baráti ölelés, és minden...

Dehel Gábor.

KEDVES GABI

Ennyi öröm egycsomóba,ilyen meleg baráti kézfogás és ölelés csak szerető,igaz emberi érzésvilágban létezik.Elismerő soraid hozzásegitenek ahhoz hogy utoljára még megkapaszkodjak ebben a rohadt,öntörvényü világban.Igy még senki nem törölte le életem munkájának ,veritékét a homlokomról.Mi a –végváriak itt szülőföldünkön vágyunk egy kis simogatásra és főként a véreinktől egy elismrő szóra.Te egy mondatban fogalmaztad meg egész létem tartalmát és értelmét.-Keresztes sorsunkat- csak –Mi-tudjuk ilyen mély emberi bensőséggel megfogalmazni,és szavakba önteni.

Köszönöm és ölellek

Béla

SZATMÁRNÉMETI-2O11-MÁRCIUS 15-ÉN-!!!!!

#1 Dr.BauerBela

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése